Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Proiecte de cinci stele la Amara

Primăria AMARA, în zi de sărbătoare: 1 Decembrie 2013

Stațiunea balneoclimaterică Amara a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare continuă, realizările edilitare și urbanistice remarcabile fiind legate în mod incontestabil de activitatea primarului Victor Moraru, reales la fiecare scrutin după alegerile din anul 2000.

Prin fonduri europene a fost amenajat cel mai mare parc dendrologic din sud-estul Europei, au fost extinse și modernizate rețelele de străzi, de apă și canalizare, zonele și obiectivele de agrement și tratament balneoclimateric, toate acestea schimbând în totalitate aspectul localității, conferindu-i atribute și facilități specifice unei localități urbane cu profil turistic.

Dintr-o recentă discuție cu domnul Victor Moraru, care este și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Turistice din România, am înțeles că toate acestea vor constitui baza pentru programele de viitor pe care le putem numi ”de cinci stele”. În mod concret, este vorba de accesarea fondurilor europene necesare pentru construirea unui hotel de cinci stele în vederea atragerii turiștilor străini și nu numai.

Proiectul este destul de avansat, astfel încât implementarea sa va debuta la începutul anului 2014 pentru a fi inclus în programele de fonduri europene ce vor fi promovate începând cu acest an. S-au purtat discuții cu dna Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, cu alți factori implicați la nivel central, local și județean, concluziile fiind unanim favorabile unui asemenea proiect ambițios, dar necesar. Și perfect realizabil, după cum a ținut să argumenteze primarul Victor Moraru, care s-a referit și la facilitățile pe care le crează Directiva nr.24 a Uniunii Europene, în baza căreia se vor face decontări în privința asigurărilor de sănătate între țările membre ale Uniunii Europene.

Pe de altă parte, calitățile deosebite ale nămolului sapropelic, proprietățile curative ale apelor minerale din Lacul Amara, între cele mai bune din Europa, dar și apropierea de capitala țării, sunt doar câteva din atuurile pe care susținătorii proiectului le au în vedere.

În aceste zile de sfârșit de an, când realizările locuitorilor din Amara și ale edililor înregistrează un bilanț pozitiv și de data aceasta, noile proiecte, între care multe se află în fază de finalizare, constituie un dar binevenit și pentru ei, dar și pentru turiștii ce vizitează într-un număr din ce în ce mai mare cunoscuta stațiune balneoclimaterică din Ialomița. De altfel, localitatea îmbracă un aer de sărbătoare, începând cu festivitățile de la 1 Decembrie, care s-au bucurat de prezența a numeroși vizitatori și localnici.

(Ovidiu ZANFIR)

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>