Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Proiecte de cinci stele la Amara

Primăria AMARA, în zi de sărbătoare: 1 Decembrie 2013

Stațiunea balneoclimaterică Amara a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare continuă, realizările edilitare și urbanistice remarcabile fiind legate în mod incontestabil de activitatea primarului Victor Moraru, reales la fiecare scrutin după alegerile din anul 2000.

Prin fonduri europene a fost amenajat cel mai mare parc dendrologic din sud-estul Europei, au fost extinse și modernizate rețelele de străzi, de apă și canalizare, zonele și obiectivele de agrement și tratament balneoclimateric, toate acestea schimbând în totalitate aspectul localității, conferindu-i atribute și facilități specifice unei localități urbane cu profil turistic.

Dintr-o recentă discuție cu domnul Victor Moraru, care este și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Turistice din România, am înțeles că toate acestea vor constitui baza pentru programele de viitor pe care le putem numi ”de cinci stele”. În mod concret, este vorba de accesarea fondurilor europene necesare pentru construirea unui hotel de cinci stele în vederea atragerii turiștilor străini și nu numai.
Proiectul este destul de avansat, astfel încât implementarea sa va debuta la începutul anului 2014 pentru a fi inclus în programele de fonduri europene ce vor fi promovate începând cu acest an. S-au purtat discuții cu dna Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, cu alți factori implicați la nivel central, local și județean, concluziile fiind unanim favorabile unui asemenea proiect ambițios, dar necesar. Și perfect realizabil, după cum a ținut să argumenteze primarul Victor Moraru, care s-a referit și la facilitățile pe care le crează Directiva nr.24 a Uniunii Europene, în baza căreia se vor face decontări în privința asigurărilor de sănătate între țările membre ale Uniunii Europene.

Pe de altă parte, calitățile deosebite ale nămolului sapropelic, proprietățile curative ale apelor minerale din Lacul Amara, între cele mai bune din Europa, dar și apropierea de capitala țării, sunt doar câteva din atuurile pe care susținătorii proiectului le au în vedere.

În aceste zile de sfârșit de an, când realizările locuitorilor din Amara și ale edililor înregistrează un bilanț pozitiv și de data aceasta, noile proiecte, între care multe se află în fază de finalizare, constituie un dar binevenit și pentru ei, dar și pentru turiștii ce vizitează într-un număr din ce în ce mai mare cunoscuta stațiune balneoclimaterică din Ialomița. De altfel, localitatea îmbracă un aer de sărbătoare, începând cu festivitățile de la 1 Decembrie, care s-au bucurat de prezența a numeroși vizitatori și localnici.

(Ovidiu ZANFIR)

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19872

Publicat de la data Dec 12 2013. Categorii RECOMANDARI ULTIMA ORA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:20 si 21:00 In zona : Județul Constanta: Siliștea, Ghindărești, Nicolae Bălcescu, Grădina, Hârșova, Gârliciu, Mihail Kogălniceanu, Seimeni, Murfatlar, Medgidia, Castelu, Tortoman, Târgușor, Cobadin, Vulturu, Saligny, Ciocârlia, Cernavodă, Cuza Voda, Bărăganu, Cogealac, Crucea, Fântânele, Mircea Vodă, Ciobanu, Topalu, Pantelimon, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:10 si 21:00 In zona : Județul Ialomiţa;Județul Călăraşi: Borcea, Dragalina, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Perișoru, Ileana, Lupșanu, Sărulești, Ștefan cel Mare, Dragoș Vodă, Lehliu, Tămădău Mare, Belciugatele, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu; Se vor semnala : local depuneri de […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

21 martie 2018, 20:46
 

ENE
Grindine
-2°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:17
Apus: 18:29
Prognoza 22 martie 2018
Zi
 

ENE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Zăpadă
-3°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 80.110 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team