Ultima ora
Publicat: miercuri, 18 decembrie 2013

Proiectul privind reactoarele 3 şi 4 va fi reevaluat. Investiţie de un miliard la Mioveni

Proiectul de peste şase miliarde de euro al construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala din Cernavodă va fi reevaluat, iar acţionarii privaţi ai companiei EnergoNuclear au opţiunea să rămână sau nu în compania de proiect, a spus ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„Este o opţiune să se retragă, în mod firesc. Partea chineză face due-dilligence pentru întreg proiectul. Proiectul va fi reevaluat, iar cei doi acţionari privaţi vor trebui să spună sau nu dacă vor să participe la EnergoNuclear. Depinde de investitori dacă doresc să îşi pună banii în capitalul social al EnergoNuclear”, a declarat Constantin Niţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Ministrul delegat pentru Energie a anunţat că se va face o investiţie de un miliard de euro, care urmează să se deruleze pe o perioadă de 15-20 de ani la Mioveni, pentru construcţia unui tip nou de reactor nuclear pentru producţia energiei.

„Proiectul se va desfăşura pe 15-20 de ani şi costă un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijină acest proiect şi sperăm ca în perioada următoare să găsim sursele de finanţare, atât interne, cât şi din fonduri europene”, a declarat Niţă într-o conferinţă de presă.

 

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>