Ultima ora
Publicat: marți, 25 aprilie 2017

Protest la Budapesta împotriva creșterii influenței Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat luni seară la Budapesta împotriva a ceea ce manifestanții consideră a fi influența tot mai mare a Rusiei în Ungaria și tendințele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează agenția Associated Press pe pagina sa de internet.

Protestul a avut loc la câteva străzi de Ambasada Rusiei la Budapesta după ce poliția a interzis ca manifestația să fie organizată mai aproape de clădire.

În timpul protestului s-a scandat ”Europa! Europa!”. Manifestația a fost numită ”Să oprim Moscova”, ca răspuns la campania ”Să oprim Bruxellesul” dusă de guvern, care susține că Uniunea Europeană încearcă tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Scriitorul și activistul de mediu Andras Lanyi a spus că este o prăpastie tot mai mare între Est și Vest și că „noi, ungurii, nu vrem să ajungem din nou de partea inamicilor umanității”.

Potrivit agenției ungare MTI, el a spus că guvernul lui Orban se îndreaptă tot mai mult spre dictaturile în care oponenții sunt uciși sau închiși, oferind ca exemple Rusia, Azerbaidjan și Iran.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>