Ultimele titluri
Ultima Oră

Protest la Budapesta împotriva creșterii influenței Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat luni seară la Budapesta împotriva a ceea ce manifestanții consideră a fi influența tot mai mare a Rusiei în Ungaria și tendințele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează agenția Associated Press pe pagina sa de internet.

Protestul a avut loc la câteva străzi de Ambasada Rusiei la Budapesta după ce poliția a interzis ca manifestația să fie organizată mai aproape de clădire.

În timpul protestului s-a scandat ”Europa! Europa!”. Manifestația a fost numită ”Să oprim Moscova”, ca răspuns la campania ”Să oprim Bruxellesul” dusă de guvern, care susține că Uniunea Europeană încearcă tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Scriitorul și activistul de mediu Andras Lanyi a spus că este o prăpastie tot mai mare între Est și Vest și că „noi, ungurii, nu vrem să ajungem din nou de partea inamicilor umanității”.

Potrivit agenției ungare MTI, el a spus că guvernul lui Orban se îndreaptă tot mai mult spre dictaturile în care oponenții sunt uciși sau închiși, oferind ca exemple Rusia, Azerbaidjan și Iran.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=79428

Posted by on Apr 25 2017. Filed under EXTERN, UNIUNEA EUROPEANĂ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-01-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:20 si 11:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Cârța, Ciceu, Ciucsângeorgiu, Cozmeni, Dănești, Frumoasa, Leliceni, Mădăraș, Mihăileni, Păuleni-Ciuc, Racu, Sâncrăieni, Sândominic, Sânmartin, Sânsimion, Sântimbru, Siculeni, Tomești, Tușnad;Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului, Valea Mare; Se vor […]

24 ianuarie 2018, 9:30
 

E
Soare
-6°C
0 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 79%
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:14
Prognoza 25 ianuarie 2018
Zi
 

SV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NNE
Senin
-8°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 
O creație Gabfire themes