Ultima ora
Publicat: luni, 03 februarie 2014

Protestatarii din Thailanda promit amplificarea acţiunilor lor

 

Simpatizanţii opoziţiei din Thailanda au promis că vor organiza manifestaţii mai ample în centrul capitalei Bangkok şi că îşi vor intensifica eforturile privind anularea rezultatelor alegerilor organizate duminică, pe fondul protestelor.

Conform comisiei electorale centrale, prezenţa la sufragiul de duminică a fost de cel puţin 46 de procente. În ciuda temerilor privind eventuale violenţe, alegerile s-au desfăşurat în mod paşnic în 90 la sută din centrele de votare care au fost deschise.

Protestatarii forţaseră închiderea centrelor de votare din Bangkok şi din sudul ţării, ca urmare, nu toate locurile din parlament au fost ocupate, ceea ce impune organizarea unor noi alegeri în zonele unde acestea nu au putut avea loc, extinzându-se, astfel, actuala criză politică.

Partidul Democrat, care îi susţine pe protestatari şi care a boicotat alegerile, a anunţat luni că analizează moduri legale pentru invalidarea referendumului.

Călin ANGHELUȚĂ

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>