Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

PSD REZISTĂ: Senatorul Şerban Nicolae, amendament pentru extinderea graţierii şi la faptele de corupţie

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, vrea să beneficieze de graţiere şi condamnaţii pentru corupţie. Senatorul PSD a depus un amendament la legea trimisă de guvern în parlament, care extinde graţierea la infracţiuni ca luarea de mită, abuzul în serviciu sau traficul de influenţă. Liberalii au anunţat că vor participa la dezbateri şi vor depune amendamente, dar vor vota împotriva legii.

„Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”, a declarat senatorul Şerban Nicolae, interpelat de jurnalişti pe holurile Senatului. El a refuzat să vorbească despre argumentele pentru care a făcut acel amendament şi a spus că le va discuta mâine, în comisie.

Declarații Șerban Nicolae

Şerban Nicolae, şeful Comisiei juridice din Senat: „Raţiunea o vom discuta în Comisie, n-am de ce să dau răspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide. Opiniei publice le vom da mâine, când veţi fi de faţă, le facem dezbatere de faţă cu toate instituţiile implicate. (…) Eu am făcut propuneri în mod formal, ele sunt la comisie, le discut cu comisia, presa este de faţă. Dacă eu le-aş discuta înainte cu presa, e ca şi cum eu aş jongla cu opinia publică înainte să le explic colegilor din comisie. (…) Din punctul meu de vedere, supraaglomerarea nu afectează închisorile din România sau persoanele care sunt în detenţie în raport cu faptele pe care le-au săvârşit. Spre exemplu, eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară, ş.a.m.d, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiţii.. Din punctul meu de vedere se gândeşte raţional şi lucrurile astea vreau să le prezint mâine, ca argumente”.

„Undeva la 2.700 de persoane ar trebui să beneficieze de efectele acestei graţieri. Deci cred că sub 10% din totalul persoanelor care ar fi în detenţie în România”, a spus senatorul Nicolae.

Senatorul PSD a recunoscut că a propus ca amendament şi graţierea integrală a tuturor persoanelor condamnate la închisoare până în trei ani, pentru că „mie mi s-a părut că cinci ani este o pedeapsă mult prea mare”.

Întrebat cât s-a gândit la amendamente şi câţi corupţi sunt condamnaţi, Şerban Nicolae a spus că habar nu are şi nici nu l-a interesat.

Sursa: ȘTIRILE TVR

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76306

Publicat de la data mart. 6 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 iunie 2018, 17:10
 

N
Parţial însorit
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 24 iunie 2018
Zi
 

SSE
Parţial însorit
24°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

E
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:45 si 12:00 In zona : Județul Teleorman; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 08:40 si 11:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 07:00 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 108.168 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team