Ultima ora
Publicat: luni, 06 martie 2017

PSD REZISTĂ: Senatorul Şerban Nicolae, amendament pentru extinderea graţierii şi la faptele de corupţie

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, vrea să beneficieze de graţiere şi condamnaţii pentru corupţie. Senatorul PSD a depus un amendament la legea trimisă de guvern în parlament, care extinde graţierea la infracţiuni ca luarea de mită, abuzul în serviciu sau traficul de influenţă. Liberalii au anunţat că vor participa la dezbateri şi vor depune amendamente, dar vor vota împotriva legii.

„Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”, a declarat senatorul Şerban Nicolae, interpelat de jurnalişti pe holurile Senatului. El a refuzat să vorbească despre argumentele pentru care a făcut acel amendament şi a spus că le va discuta mâine, în comisie.

Declarații Șerban Nicolae

Şerban Nicolae, şeful Comisiei juridice din Senat: „Raţiunea o vom discuta în Comisie, n-am de ce să dau răspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide. Opiniei publice le vom da mâine, când veţi fi de faţă, le facem dezbatere de faţă cu toate instituţiile implicate. (…) Eu am făcut propuneri în mod formal, ele sunt la comisie, le discut cu comisia, presa este de faţă. Dacă eu le-aş discuta înainte cu presa, e ca şi cum eu aş jongla cu opinia publică înainte să le explic colegilor din comisie. (…) Din punctul meu de vedere, supraaglomerarea nu afectează închisorile din România sau persoanele care sunt în detenţie în raport cu faptele pe care le-au săvârşit. Spre exemplu, eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară, ş.a.m.d, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiţii.. Din punctul meu de vedere se gândeşte raţional şi lucrurile astea vreau să le prezint mâine, ca argumente”.

„Undeva la 2.700 de persoane ar trebui să beneficieze de efectele acestei graţieri. Deci cred că sub 10% din totalul persoanelor care ar fi în detenţie în România”, a spus senatorul Nicolae.

Senatorul PSD a recunoscut că a propus ca amendament şi graţierea integrală a tuturor persoanelor condamnate la închisoare până în trei ani, pentru că „mie mi s-a părut că cinci ani este o pedeapsă mult prea mare”.

Întrebat cât s-a gândit la amendamente şi câţi corupţi sunt condamnaţi, Şerban Nicolae a spus că habar nu are şi nici nu l-a interesat.

Sursa: ȘTIRILE TVR

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>