Ultima ora
Publicat: luni, 18 martie 2013

PSD-UNPR – 40% dacă duminică s-ar organiza alegeri parlamentare

Un sondaj de opinie realizat la finalul lunii februarie și care a fost dat luni publicității face o poză de moment a situației de pe scena politică măsurând separat intențiile de vot pentru principalele componente ale USL: Alianța de Centru Stânga (formată din PSD și UNPR, partide care vor fuziona peste o lună) și Alianța de Centru Dreapta (formată din PNL și PC). Potrivit sondajului, care a fost realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul” – cel care a și publicat primul datele – Alianţa PSD-UNPR este prima în opţiunile de vot ale românilor care s-ar prezenta sigur la vot duminică, cu 40 la sută din sufragii. PNL împreună cu PC acumulează 23,5 la sută din intenţiile de vot, fiind urmaţi de PDL cu numai 14,1 procente şi PP-DD cu 9 la sută și UDMR cu 5,3 la sută. Cercetătorii de la INSCOP explică diferenţa dintre PSD şi PNL prin mai mulți factori: volumele bazinelor electorale, tradiţional mai mare pentru PSD, ascendentul PSD în Guvernul condus de un prim-ministru al acestui partid, dar şi de faptul că PSD are un electorat preponderent rural, conservator şi stabil. O altă explicaţie ar putea fi şi aceea că având prim-ministru, PSD este pereceput ca partidul câştigător al alegerilor, potrivit analizei INSCOP. INSCOP avertizează însă că această percepţie e avantajoasă doar pe termen scurt, în timp ce pe teremen lung şi pe fondul crizei economice, PSD s-ar putea eroda într-o măsură mai mare decât liberalii. De remercat că numărul nehotărâţilor şi al persoanelor care nu s-ar prezenta la vot este foarte mare, de aproape 30 la sută din totalul populaţiei. Sondajul a fost realizat între 21 şi 28 februarie 2013, pe un eşantion de 1.066 persoane. Marja de eroare este de + 3 procente.

A.M.PRESS

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>