Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Psihologii din ţară se revoltă şi cer alegeri democratice în Colegiul Psihologilor din România

Publicat: luni, 27 martie 2017

Asociaţia Română pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică şi Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ apreciază că, în sfârşit, după 12 ani, Colegiul Psihologilor din România (CPR) funcţionează ca un sistem normal, în care breasla nu mai acceptă abuzuri şi cere alegeri democratice.

Tentativa de fraudare a alegerilor la nivelul conducerii administrative a CPR i-a determinat pe psihologii din toată ţara să fie mai uniți ca niciodată, să dorească instaurarea democrației și abolirea dictaturii, care tronează de mai bine de 12 ani la cel mai înalt for reprezentativ al breslei.
Prin schimbarea regulilor alegerilor după începerea acestora, prin emiterea a nu mai puțin de 19 decizii și a numeroase comunicate, directorul general CPR, Ştefan Iulian Laurenţiu  a acționat premeditat pentru eliminarea tuturor candidaților respectabili şi apreciați de întreaga comunitate profesională şi academică. Din multitudinea de decizii abuzive reiese clar faptul că lipsește una singură, cea mai importantă: aceea de numire a Ştefan Iulian Laurenţiu drept preşedinte. Celelalte emanații elimină orice speranță de organizare a unor alegeri democratice de către Ştefan Iulian Laurenţiu, candidat și organizator al alegerilor din acest an.

În acest context, psiholog principal Anghel Ilie Grădinaru, preşedintele Asociaţiei Române pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică şi organizatorul EUROTAS 2016 – cea mai mare conferinţă internaţională de psihologie organizată în România, este de părere că Ştefan Iulian Laurenţiu încă nu a înţeles cine îşi decide reprezentanţii într-o comunitate profesională, şi nu a făcut decât să-şi urmărească interesul propriu, nu pe cel al breslei din care pretinde că ar face parte. “Directorul general al CPR nu a acţionat, de fapt, ca un reprezentant al psihologilor, ci ca un moşier, ca un proprietar al Colegiului. Îi reamintesc domnului Ştefan Iulian Laurenţiu că acest Colegiu nu este al domniei sale, ci este al tuturor psihologilor din România, fondat special pentru a le apăra şi promova drepturile. Eu şi mai mulţi psihologi din întreaga ţară îi cerem demisia, deoarece ne dorim alegeri corecte, democraticeînstructuriledeconducereaCPR”,declară Anghel Ilie Grădinaru.

De cealaltă parte, presedinţele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ, prof. univ. dr. Mihaela Rus, psiholog principal, apreciază că invalidarile numeroşilor candidaţi, din mai multe filiale CPR, pe diferite poziţii de conducere, în consiliu şi în comitetul director, sunt abuzive, neexistand nicio justificare legală pentru acestea. “S-a creat o situaţie fără precedent. Parcă ne-am întors în epoca comunistă când aşa-zişii nomenclaturişti decideau cine au drept de reprezentare şi cine nu. Actuala conducere uită că trăim în democraţie, unde breasla psihologilor trebuie să-şi aleagă prin vot reprezentanţii, dar îmbucurător este faptul că minunaţii colegi din ţară au reacţionat imediat la aceste nedreptăţi. Mai mult decât atât, majoritatea psihologilor care şi-au depus candidatura sunt persoane cu o imagine profesională impecabilă, cadre universitare, specialişti care participă la congrese naţionale şi internaţionale şi este ilegal să li se invalideze candidatura fără o motivaţie concretă pe baza legislatiei in vigoare. Nu avem cazier, nu suntem condamnaţi, nu ne-a interzis vreo instanţă dreptul de a candida, deci nu înţeleg unde este problema”, afirmă prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele PsihoTrafiQ.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77448

Publicat de la data mart. 27 2017. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 ianuarie 2020, 20:45
 

N
Noros
1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:47
Apus: 17:05
Prognoza 19 ianuarie 2020
Zi
 

NE
Cer noros
3°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

N
Cer noros
-3°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sâncel, Sântimbru, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Livezile, Cergău, Roșia de […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Călărași, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Ploscoș;Județul Satu Mare: zona joasă; Se vor semnala : ceaţă care […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Arad: zona joasă;Județul Bihor: zona joasă; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

 • 256.510 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team