Ultima ora
Publicat: marți, 10 septembrie 2013

Punctul de inflexiune – Andrei ALEXANDRU

Ponta nu înțelege încă ce se întâmplă cu el și în jurul lui. Nu înțelege că raportul de forțe politice în ”stradă”, în Parlament, dar și în PSD este într-o schimbare rapidă în defavoarea sa. Nici nu e de mirare, pentru că: 1. de la o vreme a început să creadă sincer că propriile minciuni constituie realitatea. 2. acțiunea sa politică este difuză, indecisă și incoerentă, deci, fără finalitate 3. resursele de tot felul și timpul de care dispune sunt risipite cu larghețe, dar fără rost. 4. Manifestă dispreț și aroganță în relația cu toți ceilalți parteneri. 5. Nu-l duce mintea nici pe el, nici pe cei din echipa sa de consilieri și ”mari” politicieni. Copilăros fiind, Ponta și-a închipuit că guvernarea este o înșiruire de momente festive și apariții televizate, la care el urmează să fie ovaționat pentru simplul fapt că există și conduce Guvernul.
Ceea ce se întâmplă de câteva zile încoace reprezintă punctul de inflexiune, punctul de unde începe căderea accelerată a meteoritului politic Victor Ponta și a echipei sale. Afacerea ”Roșia Montana” nu este motivul principal al nemulțumirilor ”străzii”, ci picătura de apă care a umplut paharul, prilejul așteptat de cei dezamăgiți de trădările și incompetența lui Ponta pentru a-și manifesta public, solidar și necenzurați nemulțumirile.
În alt plan, Ponta n-a înțeles încă determinarea cu care Crin Antonescu a anunțat la începutul sesiunii parlamentare o schimbare radicală a acțiunii Senatului, care își va lua în serios rolul constituțional de cenzor, de controlor al Guvernului. Cu siguranță, președintele PNL nu mai vrea să risipească din capitalul său politic cu care plătește pentru toate deciziile eronate ale lui Ponta&Co, în ciuda faptului că respectivele decizii sunt luate peste capul său și fără vreo consultare.

Am scris cele de mai sus pe baza unor fapte de notorietate, care pot fi întărite cu un adevărat ping-pong al declarațiilor din care reies adevăruri ascunse până acum. Referindu-se la motivul pentru care a trimis Parlamentului spre aprobare afacerea ”Roșia Montana”, Ponta a spus: ”Nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale.” Deci, știe că afacerea e păguboasă pentru statul român, nu numai că nu renunță la ea, ci o promovează în Parlament. Pe aceeași temă, preşedintele PNL dorește ca Guvernul să-și retragă proiectul de care se leagă „suspiciuni de corupţie” și mai propune înființarea în Senat a unei comisii speciale de anchetă. Ponta: ”Ce rost mai are să facem comisie. N-are rost să mai agităm apele”. Sigur. Nu e nevoie de vreo anchetă, ”ciocu’ mic”, pentru că sloganul cu care s-au câștigat alegerile: ”Dreptate până la capăt” a fost transformat de Ponta&CO în ”Mușamalizare până la capăt”.
Bine ar fi pentru cei mulți, ca acest personaj nimerit din greșeală în prim planul vieții politice să părăsească cât mai curând funcția de prim ministru și de președinte al PSD.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>