Ultima ora
Publicat: luni, 03 februarie 2014

Raport CE: Jurnalismul din România este influențat de afilierile politice ale unor proprietari

Jurnalismul din România este, adesea, influențat de interesele și de afilierele politce ale proprietarilor unor societăți media, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind corupția din toate țările Uniunii Europene.

„Informarea obiectivă s-a deteriorat în ultimii ani şi jurnalismul este adesea influenţat de interesele specifice şi de afilierile politice ale proprietarilor unor societăţi de media, incluzând uneori intimidarea magistraţilor sau a unor persoane implicate în combaterea corupţiei”, precizează raportul la capitolul mass-media şi accesul la informaţii.

De asemenea, în raport se arată că „limitările libertăţii presei au redus şi mai mult accesul la informaţii la nivelul întregii ţări”.

În opinia CE, această situaţie este agravată de faptul că România are cea mai scăzută rată de acoperire a internetului din UE.

Mai mult, o punere în aplicare „inadecvată” a legislaţiei de reglementare a accesului la informaţii afectează capacitatea de a preveni şi de a controla corupţia.

Potrivit documentului, raportul Freedom House’s Freedom of the Press 2013 a stabilit că presa din România este „parţial liberă”.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>