Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2013

”Realitatea TV” a trecut pe față în slujba lui Băsescu – Andrei ALEXANDRU

În octombrie 2003, Ion Iliescu spunea despre Cozmin Gușă: „Un veleitar și o lichea !” Făcând un inventar al ”realizărilor” lui Gușă, de când l-a scos Adrian Năstase din anonimat numindu-l direct secretar general al PSD, oricine poate să-și formeze propriile opinii, dacă Iliescu a avut sau nu dreptate. Pe unde a trecut, Gușă a fost ciuca bătăii sau i-a adus în sapă de lemn pe cei care au făcut greșeala să aibă încredere și să colaboreze cu el. Un perdant de profesie. Ultima sa ispravă sau ”performanță”, care îi confirmă reputația, este declinul afacerii ”Realitatea TV”, de unde angajații fug pe capete unde apucă.
De la o vreme, Gușă s-a autoproclamat la ”Realitatea TV” drept ”consultant politic”, fără să specifice cine i-a solicitat prețioasa consultanță. Probabil, femei de teapa Laurei Andreșan, pe care tot el a lansat-o, sau a actriței fără carieră, Lavinia Șandru, președinta Partidului Inițiativa Națională, un alt rateu comic al lui Gușă. Lăsând gluma la o parte, fiindcă Andreșan și Șandru n-au nevoie de consultanță, sunt meseriașe, Gușă nu există. El este doar ecoul celor care-l sponsorizează din umbră. Ieri îl injura pe Băsescu, azi a trecut de partea lui, mâine Băsescu îl dă afară, ceva mai târziu îl susține din nou pe Băsescu, azi îl laudă pe Năstase, mâine îl face ”praf”, ieri era prieten cu Ponta, azi îl ”calcă în picioare”. Mă opresc aici, chiar dacă exemplele sunt mult mai numeroase. Judecați dumneavoastră dacă e lichea sau nu. Repet: Gușă nu există, deci, nu merită nicio atenție. Merită însă atenție cei care se află în spatele manevrelor sale, cei care-i trag de sforile de marionetă. Am scris comentariul de față după ce am realizat că ”Realitatea TV” a devenit al doilea post de televiziune ca importanță și audiență, după B1TV, trecut în slujba lui Băsescu. Cu banii negri strânși în perioada cât au stat la guvernare, portocalii lui Băsescu încearcă în perspectiva alegerilor să cumpere tot felul de instrumente pentru manipularea electoratului.

În susținerea celor de mai sus, vă redau o parte din mesajul pe care sponsorii lui Gușă i l-au dat să-l citească la ”Realitatea TV”, mesaj identic cu cel vânturat de Băsescu în ultimele sale apariții publice : ”Când partenerii europeni şi internaţionali vor scana România, bunăoară, şi premierul Chinei vor afla că un preşedinte ales legitim îl acuză pe un premier al coaliţiei alese legitim că este profund corupt şi atunci toate calculele se schimbă.” Ca să fie și mai convingător, numitul preia teza lui Băsescu, prezentat ca apărătorul Dreptății în România: tabăra lui Traian Băsescu (opusă lui Ponta – n.a.) împreună cu instituţiile statului se luptă cu corupția și se chinuie să facă curăţenie. În urma tot mai numeroaselor documente acuzatoare scoase la iveală pe tema afacerii ”Călărași-Nana-Băsescu”, această ultimă teză băsistă devine aproape comică.
După citirea acestui comentariu, cred că telespectatorii postului ”Realitatea TV” vor fi mai circumspecți în ceea ce privește credibilitatea acestei instituții media.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>