Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Receptionarea postului Radio Romania Actualitati o provocare pentru locuitorii din zonele de graniţă

Publicat: luni, 24 februarie 2014

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România solicită Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii rezolvarea situaţiei recepţionării emisiunilor postului naţional  Radio Romania Actualităti

O buna parte a populaţiei din mediul rural în special cea din zonele de graniţă, nu recepţionează postul naţional Radio Romania Actualitati, post pentru care consumatorii români sunt obligaţi să platească.

În mediul rural, în dotarea tehnică a populației, predomină receptoarele radio cu unde medii, aspect care duce la un grad scazut de recepţie a postului naţional de radio în localitățile din mediul rural și urban, situate în zonele periferice ale României. Din datele furnizate de consumatori, în cursul deplasărilor cu automobilul pe autostrada A2 după parcurgerea a circa 100 km, postul de radio național, cu emisie pe unde medii, este eliminat din banda de posturi și înlocuit cu altele din Bulgaria sau Turcia. În zonele din nord, Suceava, Neamț pe lungimile de undă de regulă ocupate de Radio România apar posturi din Ucraina, exemplele putând continua pentru oricare dintre zonele periferice sau chiar centrale ale țării. În anumite zone aceste pierderi sunt parțial compensate de stațiile de radio locale care emit pe frecvențe medii.

Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune, prevede printre obligaţiile impuse pentru postul naţional de radio şi pe aceea de a fi „recepţionat în bune condiţii de calitate în toate zonele ţării, inclusiv în cele de graniţă, atât de către populaţia din mediul urban, cât şi de cea din mediul rural, indiferent de condiţiile meteorologice sau de relief”.

Pentru acest serviciu consumatorii romani achită lunar prin factura de energie electrică suma 6.5 lei. „Nu contestam necesitatea existenţei unui post naţional care sa asigure comunicarea aspectelor care ţin de sfera interesului naţional către toţii cetăţenii  români dar nu putem să nu sesizăm că, în acest moment, consumatorii români plătesc un serviciu pe care nu îl primescprecizează  Preşedintele APC Romania, Domnul Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu.

Taxa radio-tv a fost si ramane un subiect sensibil legat de obligativitatea consumatorilor de a achita un serviciu  pe care unii dintre ei nu îl folosesc şi în acest context, APC Romania atrage atenţia autorităţilor în domeniu de necesitatea furnizării acestui tip de serviciu în condiţii optime către toţi plătitorii lui, fără excepţie.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în 10 februarie 1990. APC-Romania este singura organizatie de utilitate publica, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici şi instituţiile statului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24292

Publicat de la data feb. 24 2014. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

13 decembrie 2018, 23:30
 

N
Ceaţă
-3°C
0 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 16:36
Prognoza 14 decembrie 2018
Zi
 

NE
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:45 si 20:00 In zona : Județul Arad: Nădlac, Secusigiu, Semlac, Șeitin, Peregu Mare;Județul Bihor: Oradea, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Ceica, Șimian, Sălard, Holod, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Sârbi, Hidișelu de […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:45 si 22:00 In zona : Județul Argeş: Costești, Buzoești, Leordeni, Ungheni, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Negrași, Mozăceni, Oarja, Teiu;Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana, Răcari, Petrești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, […]

Loto

Horoscop

  • 160.697 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team