Ultima ora
Publicat: luni, 03 februarie 2014

USL nu a stabilit dacă referendumul pentru Constituţie se va desfăşura în două zile

La nivelul USL nu s-a stabilit până în prezent dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc pe parcursul a două zile, a declarat, luni, liderul liberal Crin Antonescu.

„În conformitate cu Legea referendumului, data trebuie stabilită de către Parlament. Nu suntem în acea fază, suntem abia la începutul acestui parcurs”, a susţinut Antonescu.

El a declarat că în declaraţiile de la sediul USL s-a făcut referire la posibilitatea organizării referendumului pe parcursul a două zile, şi nu despre o decizie.

„S-a vorbit despre faptul că toate prevederile şi toate recomandările atât ale Comisiei de la Veneţia, cât şi ale Curţii Constituţionale din România permit şi varianta cu două zile. Vom vedea”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat, luni, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi organizat într-o singură zi, simultan cu alegerile europarlamentare.

„S-a convenit asupra unei singure zile şi va avea loc odată cu alegerile europarlamentare. Au fost discuţii pro şi contra, ca întotdeauna, şi atunci s-a ajuns la concluzia că cei care sunt interesaţi, cei care doresc pot să vină într-o zi. Asta nu înseamnă că nu s-ar putea schimba lucrurile în Parlament, venind alţii cu alte argumente. Cred eu că de asta a şi rămas puţin neclară sau neexplicată sută la sută decizia. În Parlament se mai pot schimba lucrurile, aţi văzut că de-a lungul timpului au mai fost decizii care au infirmat deciziile Guvernului, ale USL, sunt dezbateri, oamenii vin cu argumente, din teren lucrurile se văd de multe ori altfel”, a declarat Ilie Sârbu la RFI.

Întrebat dacă Parlamentul ar putea schimba decizia, Ilie Sârbu a răspuns: „Nu, eu nu văd de ce. Am experienţa celor două zile, dacă vă amintiţi, în 2003, când alergam noi pe străzi şi prin comune după alegători. Cine e interesat ca ţara lui să meargă bine, să aibă un sistem constituţional pus la punct, să rezolve problemele de care ne-am lovit în perioada asta, face efortul să iasă la vot. Dacă nu există interes, putem noi să facem şi o săptămână, că tot nu vor veni”.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, duminica seara, după şedinţa USL, că la nivelul Uniunii s-a decis ca euroalegerile să aiba loc pe 25 noiembrie 2014, duminică, iar prezidentialele sa se desfasoare pe 2 si 16 noiembrie 2014.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>