Ultima ora
Publicat: marți, 18 februarie 2014

Restructurarea şi reformarea STS, amânată

Proiectul de lege privind reorganizarea Serviciului de Telecomunicații Speciale a fost retrimis marți de către plenul Camerei Deputaților la comisiile de specialitate pentru a fi modificat.

Deputaul PSD Marian Neacșu a cerut în ședința de plen retrimitere la comisie cu termen de 2 săptămâni.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii noștri lideri de grup și în mod deosebit în urma inițiativei colegilor noștri de la grupul minorităților și văzând că și premierul României îmbrățișează același punct de vedere, apreciem că modificarea potrivit căreia serviciul 112 să treacă la Departamentul special pentru situații de urgență de la Ministerul Afacerilor Interne, iar activitatea departamentului STS să intre sub control parlamentar este o idee oportună, constructivă și trebuie să găsim mecanismele necesare pentru a realiza acest lucru”, a declarat Neacșu.

Pe de altă parte, deputatul PDL Mircea Toader nu este de acord ca STS să treacă sub control parlamentar.

„Susținem retrimiterea cu o observație: hai să nu stricăm ce e bun la această instituție numai de dragul de a schimba șeful. Foarte bine și corect să treacă sistemul de 112 din punct de vedere al administrării acestuia, nu a bazei tehnice, că va fi fi dificil să transferi toată logistica într-o altă parte, partea de utilizare să treacă la departamentul nou condus de domnul Arafat, în rest să lăsăm lucrurile cum sunt”, a declarat deputatul PDL Mircea Toader.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>