Ultima ora
Publicat: vineri, 10 noiembrie 2017

România și cei circa trei milioane de puturoși susținuți de stat

În recenta sa prezentare privind starea inflației din România, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția asupra unui aspect deloc de neglijat în dinamica economiei naționale: forța de muncă disponibilă dar neangrenată în circuit din varii motive.

Astfel, conform documentelor puse la dispoziția presei, există la nivelul țării  circa 4 milioane persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani, care, deși sunt în vârstă de muncă, nu au și nici nu caută un loc de muncă și nu desfășoară o activitate pe cont propriu. Altfel spus, populație susținută prin diverse forme de ”recompensare” de statul român și , prin extrapolare, de către populația activă a României.

Dintre cei nominalizați de către Mugur Isărescu,  doar 10% ar fi disponibile să muncească, deși nu caută o slujbă. Adică în jur de 400.000 de cetățeni.

Jumătate dintre românii ce stau pe tușă și privesc la ceilalți cum muncesc  trăiește în mediul rural, 46% dintre ei au doar studii gimnaziale, iar 50% studii liceale.

O categorie aparte, destul de numeroasă – 33%, este cea formată din persoanele în vârstă extrem de greu de reintegrat pe piața muncii. Și ar rămâne 67% persoane active, apte de muncă, circa 2.700.000 de români, obișnuiți, marea parte a lor, să trăiască din ajutoarele primite de la stat.

Studiul prezentat de guvernatorul BNR  poate fi lecturat INTEGRAL AICI

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>