Ultima ora
Publicat: duminică, 01 decembrie 2013

România, țara cu un agent secret la 1200 de locuitori

SRI, SIE, STS şi SPP ar avea împreună aproape 15 mii de angajaţi. Asta înseamnă un agent secret la fiecare 1200 de români. Celor patru servicii secrete au de două ori mai mulţi bani decât Ministerul Sănătaţii.

Adică de peste 1,3 miliarde de lei. Asta fără să luam în calcul alte trei servicii de protecţie DGA, DGIPI şi DIA.

Serviciul Român de Informaţii a primit peste 880 de milioane de lei. Cu 150 de milioane mai mare decât cel al Ministerul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

Colegii lor de la SIE au fost ceva mai ghinionişti. Au primit „doar” 128 de milioane de lei.

Un buget la fel de generos a primit şi STS. Mai exact 188 de milioane de lei. Iar pentru SPP au fost alocaţi aproape 120 de milioane de lei.

În bani sau în natură, sumele primite de agenţii secreţi pe lângă salariul de bază sunt de ordinul sutelor de milioane de lei.

Dacă la SRI se dau mulţi bani pentru asistenţa socială sau pregătirea personalului, la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se cumpără multă mâncare. Cam de 24 de milioane de lei. Şi la SPP s-au alocat bani mulţi pentru normele de hrană, dar şi pentru condiţiile de muncă.

Dacă am împărţi bugetul agenţilor la cât este un salariul brut într-o astfel de instituţie de stat am avea aproximativ 14.100 de agenţi secreţi. Câte un agent pentru fiecare 1200 de români.

Tot în funcţie de bugete, peste 9200 ar lucra în SRI, 1500 la SIE, 2600 la STS şi 800 la SPP.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>