Ultima ora
Publicat: luni, 11 martie 2013

România va avea un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, la Lipniţa

Peste aproximativ trei luni, România va avea un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, în sudul judeţului Constanţa, la Lipniţa. O comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai Poliţiei de Frontieră şi ai autorităţilor locale au pus la punct, luni, ultimele detalii privind amenajarea graniţei.

Infrastructura este făcută pe bani europeni, iar construcţia în sine va fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean.

Un şanţ adânc de aproape un metru desparte în acest moment ţara noastră de Bulgaria, la Lipniţa. Până la el, de o parte şi de alta a graniţei s-a construit de la zero un drum lung de 17 kilometri, din bani europeni. Acum, Consiliul Judeţean Constanţa se pregăteşte să demareze lucrările la noul punct de trecere a frontierei.

Punctul de trecere a frontierei de la Lipniţa, spun reprezentanţii autorităţii judeţene, care au obţinut până acum toate autorizaţiile necesare, va fi unul temporar, până la intrarea ţării noastre în Schengen. El ar putea fi gata în cel mult trei luni şi va prelua o parte din traficul din celelalte puncte de frontieră, respectiv Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov.

Avantajele vor fi mari şi pentru bulgari, spun autorităţile din Lipniţa, pentru că aceştia vor cheltui mai puţin să ajungă în porturile româneşti.

Când Cadrilaterul era parte a României, distanţa dintre Kainargea, prima localitate din Bulgaria, şi Lipniţa, era parcursă în cel mult o oră. Acum, constănţenii din Lipniţa trebuie să ocolească 50 de kilometri pentru a trece prin celelalte puncte de frontieră, de la Ostrov sau Negru Vodă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>