Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

Românii, vedete la capitolul ”furturi de pe cardurile bancare”

Tabloidul britanic Daily Mail susține că 92% dintre furturile de pe cardurile bancare din Marea Britanie sunt comise de imigranți români.

Fraudele la bancomatele din Marea Britanie au crescut semnificativ, prejudiciul estimat fiind de 16,2 milioane de lire sterline în prima jumătate a anului 2013, in crestere cu 11% comparativ cu 14,6 milioane de lire sterline în primele șase luni ale lui 2012, scrie tabloidul britanic Daily Mail, care susține că 92% dintre aceste infracțiuni sunt comise de imigranți români aflați în Marea Britanie.

În primele șase luni ale anului în curs, infracțiunile de fraudare prin skimming sau clonare a cardurilor bancare au crescut cu 15% față de aceeași perioadă din 2012, prejudiciul fiind în 2013 de aproximativ 23,2 milioane de lire sterline, față de 20,2 milioane de lire sterline în 2012.

In primele 4 luni ale acestui an politia britanica a inregistrat 7.572 de cazuri de furturi de la bancomate, fata de doar 2.553 de cazuri in aceeasi perioada a anului trecut.

„Politia spune ca in 92% dintre aceste cazuri sunt implicati imigranti romani din UK”, potrivit Daily Mail.

Un purtător de cuvânt de la Departamentul de Fraude Bancare al Poliției din Lon

Polițiști britanici vor colabora cu omologi din România pentru a anihila o rețea de hoți din bancomate, care produce un prejudiciu anual de aproximativ 40 de milioane de lire sterline, scrie Daily Mail în ediția electronică.

dra a declarat pentru tabloidul britanic că se lucrează la un proiect care va dura 18 luni, ce va avea drept obiectiv principal identificarea rețelelor de crimă organizată din România care operează în industria bancară din Marea Britanie. Proiectul dispune în principal de finanțare de la Comisia Europeană.

Autor: Bancherul.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>