Ultima ora
Publicat: vineri, 22 septembrie 2017

ROSA: Inscrieri deschise pentru competitia nationala de rovere Exo-RO 2017

Agentia Spatiala Romana (ROSA), in sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala – Romania (ESERO Romania), organizeaza in perioada 24 – 26 noiembrie 2017 Competitia Nationala de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu. Proiectul are obiectivul de a trezi interesul tinerilor fata de domeniul spatial, de a contribui la formarea de competente profesionale pentru tineri si de a incuraja promovarea educatiei si a viitorilor oameni de stiinta.

Competitia de Rovere Exo-RO este deschisa elevilor care urmeaza cursurile institutiilor de invatamant din Romania si care au varsta cuprinsa intre 14 -19 ani. La concurs se pot inscrie echipe mixte de 3-4 elevi, sub coordonarea unui profesor sau instructor. Termenul limita pentru inregistrare este 8 octombrie 2017 ora 23:59, iar inscrierea se poate face prin completarea unui formular online, disponibil aici, cu informatii despre identitatea participantilor, precum si o descriere succinta a conceptului pe care echipa doreste sa il realizeze in cadrul competitiei. Formularul va fi trimis in format electronic la adresa exo-ro at rosa.ro.

Echipele participante la Competitia Nationala de Rovere Exo-RO vor avea ocazia sa-si testeze cunostintele teoretice si practice din domeniile STEM (Stiinta – in sens larg, Tehnologie, Inginerie, Matematica), vor invata toate fazele unui proiect de robotica si vor aprofunda cunostinte si abilitati de construire a unui rover de dimensiuni mici. Finala concursului va avea loc in perioada 24 – 26 noiembrie 2017, la Targu Ocna, judetul Bacau.

Calendarul Competitiei Nationale de Rovere Exo-RO 2017:

  • Perioada de trimitere a propunerilor: 20 septembrie –  8 octombrie 2017
  • Jurizarea propunerilor: 9 – 10 octombrie 2017
  • Publicarea pe website-ul ROSA a numelor echipelor finaliste: 11 octombrie 2017
  • Realizarea roverelor: 11 octombrie – 23 noiembrie 2017
  • Finala: 24 – 26 noiembrie 2017

 

Concursul Exo-RO este o actiune organizata in contextul colaborarii dintre Ministerul Educatiei Nationale si Agentia Spatiala Romana (ROSA) in vederea utilizarii conceptului de „spatiu cosmic” drept un context creativ pentru predarea si invatarea disciplinelor cuprinse in sfera STEM in institutiile de invatamant preuniversitar din Romania.

Regulamentul este disponibil aici: http://rosa.ro/images/Documente/Altele/Regulament_EXO_RO_2017.pdf

 

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>