Ultima ora
Publicat: vineri, 27 octombrie 2017

Sâmbătă noaptea se schimbă ora

În noaptea de 28/29 Octombrie 2017 trecem la ora de iarnă. Astfel că ora 04:00 va deveni 03:00.

Ideea orei de vară și a celei de iarnă a fost pentru prima dată adusă în discuții de astronomul și entomologul George Vernon Hudson în 1895 deși implementată a fost abia în anul 1916, pe 30 Aprilie în Germania și Austro-Ungaria.

La scară largă acest concept, de salvare a energiei, a fost pus în aplicare și de Statele Unite după 1950, mai ales după crizele din 1970 (criza petrolului din 1973 și criza energetică mondială din 1979).

Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare: trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 28/29 octombrie.

Toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Detalii suplimentare pe www.cfrcalatori.ro/1042

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>