Ultima ora
Publicat: marți, 17 decembrie 2013

Samsung Romania: “daca bancile vor vinde telefoane mobile, atunci si operatorii telecom vor vinde servicii financiare”

In contextul in care detinatorii de terminale mobile sunt potentiali clienti ai serviciilor de tip mobile banking, Samsung Romania crede ca bancile incep sa devina un canal de vanzare a telefoanelor inteligente.
“Avem deja o banca care a intrat pe acest business. Daca bancile vor vinde telefoane mobile, atunci si operatorii telecom vor vinde servicii de tip-financiar bancar”, a declarat Sorin Manea, seful diviziei telecom de la Samsung Romania la conferinta “Mediafax Talks about Mobile Banking”.

Samsung ofera terminalele cu aplicatii preinstalate a caror specificitate este in functie de solicitarea bancilor, care vor vinde aceste terminale in cadrul unor pachete de servicii financiar-bancare.

Sigur ca se poate si invers, ca telecomul sa faca banking iar reprezentantul Price Waterhouse Coopers (Pwc), prezent la eveniment, a confirmat acest lucru.

“Un operator telecom a achizitionat o banca in zona balcanica”, a declarat Andrei Cretu, consulting manager la PwC Romania. Acesta considera ca interesul este determinat de faptul ca in urmatorii ani adoptia mobile banking-ului va fi mult mai agresiva comparativ cu acceptarea platilor cu cardul bancar.

“Cresterea gradului de penetrare a telefoanelor inteligente si tinerii sunt cauzele acestei agresivitati in privinţa adoptiei agresive a mobile banking-ului”, a explicat Cretu care a mai adaugat: “ma astept ca serviciile bancare sa fie accesate in viitor prin dispozitive de tip Google Glass, optiunile sunt nelimitate”.

Detalii pe NoCash.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>