Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 octombrie 2017

SANITAS, solicitare adresată Ministerului Sănătății

Federația SANITAS a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a documentului privind regulamentul de sporuri, deoarece, în condițiile actuale, nu poate fi elaborat un regulament de sporuri echitabil și aplicabil pentru angajații din sănătate și asistență socială, a declarat pentru AGERPRES, vicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, în urma discuțiilor purtate luni la Ministerul Sănătății.

„Am fost la discuții la Ministerul Sănătății, dar sunt dezamăgit. Am anunțat acest program de protest de câteva săptămâni, de pe 14 septembrie. Astăzi (luni n.r) au găsit de cuviință să pună la Ministerul Sănătății celebrul deja regulament de sporuri, pentru sănătate și asistență socială. Am stat un sfert de oră la discuții. Am solicitat de fapt retragerea de pe ordinea de zi a acestui document, pentru că, în condițiile actuale, nu putem elabora un regulament de sporuri echitabil și aplicabil pentru angajații din sănătate și asistența socială. Acest lucru l-am convenit cu domnul ministru al Sănătății. Au pus exact astăzi ordinea de zi a acestui regulament și intuiesc că îl vor elabora și publica fără consultarea federațiilor reprezentative, sindicale”, a spus Pope.

De asemenea, acesta a mai spus că niciun reprezentant al SANITAS nu s-a întâlnit cu vreun oficial din cadrul Ministerului Muncii și a subliniat că „este un dialog minim cu autoritățile actuale, din păcate”.

„Din păcate, este o lipsă de respect pentru noi. Astăzi, la Ministerul Muncii nu a coborât nimeni să vorbească, să comunice ceva, sau delegația noastră să poată participa (la discuții n.r) în interiorul Ministerului Muncii. E un dialog minim cu autoritățile actuale, din păcate”, a afirmat liderul sindical.

Membrii Federației sindicale SANITAS au pichetat luni, între orele 11:00 — 13:00, sediul Ministerului Muncii, aceștia fiind nemulțumiți de sistemul de salarizare, precum și de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>