Săptămână de foc la Curtea Supremă pentru Iliescu, Dragnea, Tăriceanu, Ponta și Vâlcov

Săptămâna de foc la Curtea Supremă a început, luni, cu un nou termen de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și artizan al actualului program de guvernare al PSD-ALDE, este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Este vorba de dosarul șpăgilor de la Tehnologica Radion, Vâlcov fiind acuzat că ar fi primit, în tranșe, peste 6,7 milioane de lei.

Tot luni este programat un nou termen în dosarul în care fostul deputat PNL Mircea Roșca a fost acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri 20.000 de euro pentru a interveni la președintele PNL Azuga astfel încât firma omului de afaceri să dobândească terenuri în oraș.

Ziua continuă cu dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată. Este vorba de dosarul în care sunt implicați și omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky și ex-deputatul PSD Eduard Stelian Martin.

Nu în ultimul rând, luni este programat al doilea termen în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în care, acum o săptămână, au fost trimiși în judecată fostul președinte Ion Iliescu, ex-premierul Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și alte persoane. Toți aceștia sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

Ziua de marți este deschisă la ICCJ de dosarul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în legătură cu retrocedarea unei suprafețe din Pădurea Snagov și a fermei Băneasa, pentru care sunt judecați Prințul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein și Dan Andronic. La ultimul termen, din 23 mai, a fost audiat Șerban Mihăilescu, fost parlamentar și secretar general al Guvernului Năstase.

Tot marți, de la ora 9.00, magistrații au pe masă dosarul în care ex-senatorul PSD Dan Șova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură.

De la ora 12.00 vine rândul dosarului în care este judecat Sebastian Ghițăalături de ex-primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, după ce omul de afaceri i-ar fi dat acestuia din urmă o casă în schimbul finanțării de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiești. Pe 12 iunie, judecătorii au respins propunerea procurorilor DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiță.

O oră mai târziu, urmează dosarul în care ex-vicepremierul Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul Direcției Generale de Protecție Internă (DIPI), respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul fiind de 410.000 de lei.

În fine, marți, de la ora 15.00, judecătorii ICCJ se ocupă de dosarul în care Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, alături de fosta soție, Bombonica Prodana. Este primul termen de judecată după ce Curtea Constituțională a decis, pe 6 iunie, că respinge ca inadmisibilă excepția de neconstituționalitate ridicată, pe articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, de fosta soție a lui Liviu Dragnea.

Tot marți, la un alt complet de judecată, este programat, de la ora 9.30, și dosarul în care sunt judecați Dan Șova și Victor Ponta. În dosarul „Turceni – Rovinari”, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul PSD Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SĂ (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Sursa: Digi24.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.