Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 05 august 2017

SAR și ANOSR solicită Guvernului să urgenteze demararea evaluării școlilor doctorale

Societatea Academică din România (SAR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Guvernului României, Ministerului Educației Naționale și Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS)  să urgenteze demararea procesului de evaluare a școlilor doctorale.

În ședința Guvernului de vineri, 4 august, s-a decis că școlile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019. Potrivit reprezentanților Guvernului “Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare”.

SAR și ANOSR consideră că este necesară începerea de urgență a procesului de evaluare a școlilor doctorale astfel încât, la începutul anul universitar 2019, toate școlile doctorale din România să fi trecut de acest proces și să nu mai fie necesară extinderea temporară a prezentei acreditări pentru aceste instituții.

Reamintim că deși Legea Educației Nr.1/2011 prevede evaluarea școlilor doctorale, acest fapt nu s-a realizat până în prezent, determinând astfel lipsa unor sancţiuni concrete pentru şcolile doctorale care încalcă în mod flagrant normele etice din cercetarea științifică şi nu produc performanţă relevantă şi recunoscută la nivel internaţional.

Sursa: România Curată

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>