Ultima ora
Publicat: duminică, 08 decembrie 2013

Sărbători în Deltă

Pentru mulți, localitățile din Delta Dunării sînt uitate de lume, dar acolo pulsează o viață culturală intensă, chiar dacă e vorba de comunități mici în care limba maternă este ucrainiana. În dorința sa de a sărbători cum se cuvine hramurile bisericilor din Crișan și Caraorman, sate ale comunei Crișan, primarul Ilie Munteanu a avut șansa de a-l avea alături pe cunoscutul promotor artistic Dorin Irimia, îndrăgostit de aceste locuri. Acesta a furnizat întregul echipament de sunet și lumini și a adus pe cheltuiala sa vedete importante, foarte potrivite cu specificul zonei. Firește, artiștii locali au fost și ei la loc de cinste: este vorba de corurile din Caraorman, ”Curcubeul”, instruit de Gabriela Artimon (17 persoane, în frunte cu preotul cu voce de aur Florian Dumitrescu), Letea (”Trandafirul alb”), Sfîntu-Gheorghe, Crișan (”Rebalka”) sau de minunații copii de la gimnaziul din Crișan, cu cîntece și dansuri. Așa cum era de asteptat, cele două săli arhipline ale căminelor culturale au fost luate cu asalt pentru vedetele venite de la mari distanțe: pianista și cîntăreața de origine rusă Natalia și soțul ei, tenor absolvent al Conservatorului din Cluj, italianul Enrico, participant la festivalul de la Sanremo, dinamicul Alexandru Jidveianu, basarabeanul Radu Captari. S-a cîntat în toate limbile pămîntului, s-a dansat, s-a glumit, localnicii mărturisind că așa ceva nu s-a mai întîmplat pe meleagurile lor niciodată!

Octavian URSULESCU

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>