Ultima ora
Publicat: marți, 07 ianuarie 2014

Schimb de replici Ponta – Băsescu pe marginea arestării lui Năstase

Președintele Traian Băsescu „îi cere imperativ” premierului Victor Ponta „să înceteze de îndată orice atac la adresa justiției și să reintre în atribuțiile constituționale ale funcției de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Potrivit documentului, președintele îi cere public lui Ponta să respecte Acordul de coabitare „în care elementul central se referă la susținerea independenței justiției”. „Președintele Traian Băsescu a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene”, se mai arată în documentul remis de Administrația Prezidențială. În replică, premierul Victor Ponta i-a transmis lui Traian Băsescu faptul că nu se bate cu justiția. „Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am văzut că nu a înţeles domnul preşedinte. A zis că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi să ştim că pentru ce ne-au votat oamenii se întâmplă în fiecare zi”, le-a spus Ponta miniștrilor în ședința de Guvern.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>