Ultima ora
Publicat: vineri, 06 septembrie 2013

Sectorul 1: Amenzi de 2500 de lei pentru persoanele care adoptă câini şi îi lasa pe stradă

Persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, situat în Bucureşti, Şos. Odăi nr.3 – 5, Sector 1 riscă amenzi de 2500 lei dacă se constată că animalul luat în adopţie nu se află la adresa de domiciliu.
Potrivit unei Hotarari a Consiliului local al Sectorului 1, adoptată în sedinţă extraordinară, vineri, 06 septembrie 2013, a fost majorat cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice, la 2500 de lei, care au luat câini în adopţie şi, ulterior, i-au lăsat pe stradă.
De asemenea, constituie contravenţie, “neanunţarea in termen de 5 zile, la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.

“Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falșilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea”, afirmă primarul Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a dispus verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1. În urma controalelor efectuate de către Poliţia Animalelor la domiciliul sau sediul persoanelor care au luat câini spre adoptie, în peste 90% din cazuri, s-a constatat că animalele adoptate erau la adresa de domiciliu, iar în cazul celorlalte 10 procente s-au aplicat amenzile prevăzute de lege.
În anul 2008, Primăria Sectorului 1 a înfiinţat Poliţia Animalelor, prima instituţie de acest gen creată de o autoritate locală din România. Administraţia locală a sectorului 1 a inaugurat la începutul anului 2009 Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, fiind prima și singura primărie de sector care a construit un adăpost pentru adunarea câinilor fără stăpân. Adăpostul are în prezent o capacitate de 1000 de locuri, depășind în capacitate pe cel al Primăriei Generale.
Primăria Sectorului 1 a susţinut campanii de promovare şi încurajare a adopţiilor de câini. Din cei aproximativ 6000 de câini comunitari strânși de pe străzi de Poliția Animalelor, în ultimii cinci ani, doar aproximativ 1000 au fost adoptaţi.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>