Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Selecţia oficială a Ediţiei Aniversare Astra Film 2013

          La aniversarea celor 20 de ani de existență organizatorii AFF  au avut de ales din 1.350 de filme din peisajul cinematografiei de non-ficțiune  european.  Au fost selecționate 100 de filme care vor putea fi urmărite la Sibiu de iubitorii documentare  în perioada 14 – 20 octombrie 2013.

    International, Central and Eastern Europe, Romania, Student şi EcocinematogrAFF sunt cele 5 secțiuni competiționale care vor  alinia la startul concursului un număr de 50 de filme din  22 țări.

     Iată câteva dintre titlurile filmelor concurente, pe care le găsești și pe lista creațiilor premiate la festivalurile internaționale:

          Three Sisters realizat de Wang Bing și proiectat în premieră la Festivalul de film de la Veneția ;

       –La Maison De La Radio, realizator Nicolas Philibert, film  laureat cu Premiului Cesar în 2003;

        –Matthew’s Law în regia lui Marc Schmidt și premiat la festivaluri precum Vision du Reel Nyon sau NFF Dutch Film Festival;

       –Forget Me Not în regia lui David Sieveking care a participat în festivaluri internaționale de film precum cele de la Locarno, Salonic, Rotterdam , Leipzig , DOK sau Reykjavik.

   Lista completă a selecției oficiale a documentarelor o poți vizualiza aici: http://www.astrafilm.ro/filme-2013.aspx

       Restul de 50 fime vor fi prezentate în cadrul secțiunilor speciale: Incredible, Made în Romania și Astra Film Junior.

       Paleta creațiilor cinematografice  provine, ca întotdeauna, din cele mai prestigioase   şcoli de artă şi film din România și Europa, fiind însă notabilă prezenţa mai multor producţii româneşti decât în alţi ani.  Va fi o ediție omagială despre care directorul fondator al festivalului, Dumitru Budrala a declarat în comunicatul oficial al AFF:

            „E un an special pentru ASTRA FILM. Când privești în urmă și îți dai seama că au trecut două decenii de la prima ediție, nu mai e vorba doar de amintiri, e o întreagă istorie la mijloc, o viață de om (pentru spectatorii noștri tineri) și o vârstă respectabilă pentru un festival. Prin urmare, pe lângă lista de filme care intră anul acesta în programul proiecțiilor oficiale, vor fi momente care marchează aniversarea a 20 de ani de când Sibiul are un festival internațional de film. Gândindu-mă la programul AFF 2013, îmi vine în minte un îndemn pe care l-am mai dat în anii trecuți și care se potrivește parcă și mai bine acum: între 14 și 20 octombrie luați-vă concediu și nu vă faceți alt program, pentru că e AFF.”  a  declarat Dumitru Budrala, director fondator al festivalului.

            Așadar, hai la festival !

                                                                                                                                                                                             Andrei-Ciprian Coman

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13331

Publicat de la data Sep 3 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-03-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ       În intervalul menționat vremea se va menține deosebit […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 23:43
 

V
Senin
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.608 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team