Ultima ora
Publicat: marți, 11 februarie 2014

Senatorii nu văd cu ochi buni noul Cod Rutier

Comisiile din Senat propun respingerea noului Cod Rutier, propus de Guvern, după ce senatorii PNL şi PDL au votat împotriva adoptării unui raport favorabil sau s-au abţinut.

Raportul favorabil, cu amendamente, a întrunit numai 12 voturi „pentru”, din partea senatorilor PSD, cinci voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, ale senatorilor PNL şi PDL, nefiind întrunită majoritatea voturilor necesare pentru a putea fi considerat adoptat.

Ce conține…

Noul cod rutier ar putea impune pedepse şi mai dure pentru şoferi.

Senatorii din comisii propun plenului ca actele de violenţă în trafic să fie pedepsite cu suspendarea permisului. În plus, cer măsuri pentru maşinile înmatriculate în Bulgaria, foarte greu de găsit după ce sunt implicate în accidente.

Victor Ponta le dă dezlegare şoferilor la un pahar de bere sau vin la o nuntă.

„Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul”, a declarat premierul Victor Ponta.

Medicii susţin că legalizarea alcoolului la volan va creşte numărul de accidente rutiere grave.

De asemenea, potrivit noului cod şoferii care produc accidente mortale din vina lor nu vor mai putea conduce niciodată.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>