Ultima ora
Publicat: luni, 16 octombrie 2017

Senatorii social-democrați, ACUZAȚI că aranjează următoarea victorie PSD din 2020

       Prin continuarea legii privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin si respingerea revenirii la alegerea primarilor in două tururi, PSDiștii își măresc șansele de a-și păstra numarul de primari pe care îi dețin deja. Cu alte cuvinte, pesediștii se îngrijesc să asigure, din nou, victoria social-democraților la alegerile locale din 2020.

            Nerevenirea la alegerea primarilor din două tururi, accentuează degradarea democraţiei româneşti și va rămâne ca o „pată neagră” în istoria modificărilor procesului electoral. Actuala regulă nu este nici in intersul comunităţilor locale. De cele mai multe ori scorul cel mai mare este nereprezentativ, daca  ne raportăm la un numar mai mare de candidați. Mai mult, această lege lasă loc ințelegerilor politice între marile partide și astfel se formează un cerc vicios al candidaților pentru funcția de primar. Toate acestea anulând din start șansa partidelor mai mici de a avea câștig.

            Partidul Ecologist Român acuză caracterul nedemocratic al alegerilor pentru funcția de primar dintr-un singur tur și cere modificarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, in sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

Dănuț POP

Președinte PER

 

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>