Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Sens UNIC pe importante artere ale Capitalei!

Primăria Capitalei a decis introducerea sensurilor unice pe unele dintre cele mai aglomerate artere. Pe străzi precum Calea Dorobanţi, Calea Griviţei sau Calea Floreasca se va circula într-un singur sens.

„Făcând o analiză a necesarului investiţional, am ajuns la concluzia că, dacă ne-am baza doar pe investiţii (pasaje, străzi noi şi aşa mai departe), sumele ar fi atât de mari, încât, probabil, am rezolva problema în 20 de ani. De aceea, am zis că trebuie să existe şi un mod mai inteligent, fără a cheltui atâţia bani, pentru a rezolva problema mobilităţii în Bucureşti“, a declarat Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi a Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru adevarul.ro.

Una dintre principalele concluzii ale studiului privind ameliorarea traficului, comandat de Primărie, este că, în zona centrală a oraşului, reorganizarea circulaţiei pe sensuri unice poate aduce un câştig de cel puţin 30% capacitate pentru transportul public şi alternativ.

„Dacă mutăm accentul către transportul public şi transportul alternativ, însuşi faptul de a fi mai puţine maşini pe stradă va crea premisele unei fluenţe mai mari în trafic“, a spus Ion Dedu. În ceea ce priveşte introducerea sensurilor unice,
Dedu susţine că ea ar creşte capacitatea arterelor şi intersecţiilor cu cel puţin 30%, iar, în unele cazuri, chiar cu 60-70%: „Locurile înguste ale arterelor sunt intersecţiile – chiar dacă artera are o capacitate mare, în intersecţie, când ai patru faze, capacitatea este redusă la jumătate. De aceea, singura soluţie ar fi sensurile unice, datorită cărora intersecţia poate ajunge până la maximum două faze. (…) Sens unic pe Dorobaniţi, Griviţei, Floreasca şi Carol I Implementarea sensurilor unice a început deja în Bucureşti“, a explicat directorul Direcţiei de Transporturi.

Alte străzi pe care Primăria vizate de către Primărie sunt Calea Griviţei, de la Strada Polizu până la Calea Victoriei, şi Bulevardul Carol I, pe care una dintre benzi se va transforma tot în bandă dedicată transportului în comunc, cu contrasensul pe Strada Negustori. Şi pe Barbu Văcărescu va fi sens unic.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>