Ultimele titluri
Ultima Oră

Setea este țipătul corpului

Mulți oameni spun nu beau niciodată apă pentru că nu le e sete sau pentru că nu le place apa! În ciuda acestui fapt consumă ceai, cafea, băuturi carbogazoase, sucuri dulci, alcool, etc, lumea modernă fiind aberant de ofertantă în mâncăruri și băuturi procesate. Pe lângă apă acestea mai conțin și cafeină, îndulcitori artificiali, zahăr, coloranți, diverse chimicale mai mult sau mai puțin manufacturate. Nici un comportament nu este mai greșit. Fiind diuretice, aceste băuturi cresc cantitatea de urină. Conținând îndulcitori, cresc dramatic nivelul de zahăr din sânge și cresc și mai mult cantitatea de urină eliminată.

Dacă ești consumator obișnuit al acestor băuturi, altele decât apa, corpul va suferi de deshidratare cronică, generator de prima mărime a intoxicării organismului!

Bolile de ficat, inimă, rinichi, cancerele, obezitatea, artita reumatoidă, hipertensiunea, Alzheimerul, limfoamele, nu sunt altceva decât acumulări de deșeuri peste limită de suportabilitate a toxicității organismului. Bolile cronice sunt cauzate, majoritar, de deshidratare cronică. Agenții infecțioși – virusurile, de exemplu – nu se pot dezvoltă într-un corp bine hidratat. Aceia care și-au făcut un obicei, de-a lungul vieții, de a nu introduce în organism apa de care au nevoie, se sufocă în propriile toxine. Este etapa apariției bolilor cronice.

Cu cât vei bea mai multe băuturi manufacturate cu atât te vei deshidrata mai tare. Setea este un avanpost al bolii și mulți suferă fără să știe. Oamenii nu recunosc simptomele comune ale deshidratării, ceea ce îi face surzi la plânsul corpului după apă.

Când ți-e sete, celulele au pierdut deja până la 28% apă! Este momentul în care activitățile din celulele pielii, stomacului, ficatului, rinichilor sau creierului sunt sabotate. Deshidratarea face ca produșii metabolici toxici să nu fie eliminați așa cum trebuie. Din ce în ce mai multă apa se acumulează în afara celulelor, fapt pe care nici măcar nu-l remarcăm. Când apa începe să acumuleze la nivelul brațelor, mâinilor, picioarelor, feței, evidența te stânjenește deja!

De ce nu simți că ți-e sete?

În organismul hidratat relativ normal, enzimele celulare trimit un semnal către creier prin care dau de înțeles că celulele sunt „însetate”. Dar în corpul deshidratat, enzimele sunt atât de slăbite, încât pur și simplu nu mai sunt în măsură să apese butonul de alarmă! Este motivul pentru care, la un moment dat, setea nu mai este resimțită. Atunci când spui – nu beau apă pentru că nu mi-e sete – ai ajuns la stadiul în care rinichii rețin apa, și se reduce semnificativ urina. Ca o consecință, nici deșeurile dăunătoare nu mai sunt excretate și începe auto-intoxicarea.

Despre bolile generate de setea corpului, în articolul viitor ce va fi postat la aceeași secțiune. Până atunci, răspundeți-vă la următoarea întrebare: copii voștri beau destulă apă?

CITESTE SI:

Setea este țipătul corpului, partea a-II-a

Adriana Caranfil

aqui-ahora

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=21261

Posted by on Feb 17 2017. Filed under SANATATE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-01-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:20 si 11:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Cârța, Ciceu, Ciucsângeorgiu, Cozmeni, Dănești, Frumoasa, Leliceni, Mădăraș, Mihăileni, Păuleni-Ciuc, Racu, Sâncrăieni, Sândominic, Sânmartin, Sânsimion, Sântimbru, Siculeni, Tomești, Tușnad;Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului, Valea Mare; Se vor […]

24 ianuarie 2018, 13:43
 

VNV
Soare
0°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 7 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:43
Apus: 17:14
Prognoza 25 ianuarie 2018
Zi
 

SV
Predominant însorit
-1°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Predominant senin
-8°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 
O creație Gabfire themes