Ultima ora
Publicat: marți, 24 decembrie 2013

Si totuși se scumpește benzina! De la 1 ianuarie 2014

Desi introducerea accizei suplimentare pe carburanti a fost amanata cu trei luni, benzinarii sunt pregatiti sa scumpeasca litrul de benzina si de motorina inca de la 1 ianuarie.

Initial, coalitia de la guvernare ar fi vrut sa introduca, inca de la 1 ianuarie, o acciza suplimentara pe carburanti de sapte eurocenti la litru. Totusi, la presiunea presedintelui Traian Basescu, introducerea accizei a fost amanata pana pe 1 aprilie.

Chiar si asa, benzinarii sustin ca, din cauza modificarii sistemului de calcul a accizelor, pretul unui litru de benzina sau de motorina se va scumpi cu 9 bani inca de la 1 ianuarie 2014. In aceste conditii, un litru de motorina va ajunge sa coste cel putin 6 lei, iar un litru de benzina va costa cel putin 5,73 lei, in functie de sortimentul ales.

Cresterea pretului la carburanti se va face din cauza cursului bancar la care se calculeaza acciza, 4,52 lei/euro, dar si din cauza ajustarii cu rata inflatiei, ceea ce inseamna, practic, o crestere de 4,77%.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>