Ultima ora
Publicat: joi, 26 decembrie 2013

Siderat de România: Realități simple

Departe de zgomotul asurzitor al marilor orașe, timpul curge altfel. Și parcă nici greutățile cotidiene nu mai sunt atât de împovărătoare. Cu mintea mai limpede ca oricând reușești să diseci mai eficient informațiile care îți ajung la urechi, ai șansa unică de a gândi simplu, în stilul oamenilor obișnuiți, al celor cărora nu au nevoie de o mie de facultăți și diplome pentru a înțelege lumea și mersul treburilor. Acolo în mijlocul lor redescoperi natura ființei umane în ambalajul său original, nepervertit de trecerea tehnologiei pe deasupra capetelor.  La țară, așa cum încă o mai regăsim prin unele fundături ale României, omul nu stă să caște gura la toate monstruozitățile emanate de gândirea celor care iau mii de euro ca să facă pe formatorii de opinie. În gospodăria lor mai sunt și niște vietăți care le asigură lor, oamenilor, cele necesare traiului zilnic: lapte, carne și ouă. Și acestea au nevoie de atenție, hrană și apă pentru a da randament. Mai e și munca la câmp. Plus că, în mediul lor, socializarea încă se face pe sistemul clasic.

Evident că au auzit și ei de pițipoancele și cocălarii zilelor noastre, modele ”demne” pentru noua generație. Pe unele, țăranii le-ar trimite la muls vaca sau la prășit în arșița verii. Și ce bronz frumos ar căpăta pielea…Dar ce pot ei să facă? Deciziile nu le pot lua de acolo de pe marginea șanțului, ori de la gard, când se adună să dezbată problemele societății actuale. Sunt prea mici și prea insignifianți pentru aleșii neamului.

continuarea pe sideratderomania.wordpress.com

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>