Ultima ora
Publicat: luni, 13 ianuarie 2014

Siderat de România: Ţigăneală pură

Recenta vizită a adjunctului nu ştiu cărui înalt oficial american la Bucureşti a arătat pentru a nşpia mia oară amatorismul şi lipsa viziunii politice la nivel de clasă conducătoare dâmboviţeană. Aplicând principiul şcolăresc al chiulului, ditamai premierul, probabil întrucât nu îşi făcuse temele, a preferat să plece din clasă, precum o făceau odinioară şmecheraşii aduşi cu forţa de sistemul comunist să înveţe carte.

Tristă nu e neapărat isprava domniei sale, ne-am cam obişnuit să ne trateze pe mai noi toţi cu jemanfişismul specific copiilor de bani gata crescuţi în umbra vechilor activişti PCR pentru care România e pista de încercare a bolizilor personali. Suntem deja rodaţi la capitolul aroganţă şi miserupism, la vorbe aruncate la şto pe canalele tembeliziunilor „de succes” de către actualii lideri politici. Suntem sătui de atacurile la adresa marilor puteri şi de conspiraţiile în umbră realizate de către acuzatori cu acuzaţii.

Trist este modul cum amatorismul cuprinde tot mai mult sectoarele societăţii contemporane româneşti. Faptul că tot mai multe nonvalori ajung să fie promovate ca modele demne de urmat. Faptul că tonul este dat de sus de la cel mai înalt nivel denotă lipsa profesionalismului şi a ceea ce spunea acum câteva zile onor Comisia Europeană despre învârtitul în jurul cozii.

Asistăm, doamnelor şi domnilor, la un joc prostesc, un plagiat grosolan al ţigănelilor întâlnite în comunităţile din cartierele mărginaşe. Un spectacol din categoria: ei se ceartă, ei se bat, ei se împacă. Rufe murdare spălate, la figurat evident, în public. Şi mult praf în ochii prostimii, mult prea dezbinată şi lipsită, din cauza problemelor de zi cu zi, de orice capacitate, forţă dacă doriţi, de a reacţiona.

Ţigăneala aceasta e tot mai evidentă şi din nefericire ocupă tot mai mult spaţiu din existenţa românului. Pâine şi circ, spunea la un moment dat o mare somitate. Pâine ieftină cu multe E-uri şi mult scandal i se oferă prostimii. De câştigat vor câştiga tot cei care acum se lamentează într-una, tot cei care acum pozează în victimele marinerului, deşi sunt prieteni la cataramă cu acesta.

În loc de P.S. Jocurile sunt făcute demult. România, în prezent nu face altceva decât să se supună ţigănelilor făcute mai sus, acolo unde ea a fost primită doar ca să i se închidă gura şi mai mult pentru ca alţii să se înfrupte, pe gratis, din bogăţiile sale. Aşa că orice lamentare în plus pe ideea trădării, a spiritului naţional etc, nu mai reprezintă altceva decât o strategie ieftină de a poza în marii salvatori a unei naţiuni demult condamnate la moarte. Iar patrioţilor nu le pot spune decât un singur lucru: la cât de internaţionalizată e mămăliga românească, nu va mai exista o explozie a acesteia. Cel puţin, nu în următoarele trei patru decenii. Şi nici atunci dacă ne luăm după curba demografico-etnică locală…

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>