Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Sidney Sheldon- O ZI PREA ÎNDEPĂRTATĂ- Recenzie

Sidney Sheldon rămâne unul dintre cei mai de succes autori din lume, cu peste 300 de milioane de cărți vândute și traduse în zeci de limbi. Este singurul scriitor deținător al premiilor Oscar, Tony și Edgar.

Tracy Whitney, personajul principal, este o femeie cu capul pe umeri, frumoasă și inteligentă. Lucrează la cea mai prestigioasă bancă din țara ei, unde este respectată și răsplătită pe măsură pentru munca pe care o depune. Logodită cu Charles, un prosper om de afaceri, care provine dintr-o familie bogată, și în același timp însărcinată cu copilul lui, Tracy duce o viață frumoasă, lipsită de griji.

Viața lui Tracy capătă o întorsătură catastrofală atunci când este anunțată printr-un telefon că mama ei murise. Fusese ucisă. Tracy află aceste amănunte când ajunse în locul ei natal.

Știa cine îi făcuse rău mamei sale și voia să se răzbune.

S-a dus acasă la cel pe care ea îl considera vinovat, ca să-i ceară socoteală.

Tracy era o femeie superbă din cap până în picioare, așa că nemernicul acela care produsese moartea mamei sale, încercă s-o violeze.

Ea nu avea de gând să-l lase să-și bată joc de ea, așa că scoase pistolul și-l împușcă.

„Nu sunt o criminală! nu voiam să-l omor, am vrut doar să mă apăr…”, țipă Tracy când fu încătușată la aeroport încercând să fugă.

Urmă o lungă și dureroasă perioadă în închisoarea de femei, Tracy fu bătută și umilită de către colegele de cameră, dar tot ea fu dusă la carceră pentru că tulburase liniștea închisorii.

La carceră, Tracy renunță la încăpățânarea de a nu mânca și încerca să supraviețuiască. Când ieși de acolo, era o altă femeie, puternică și neînfricată.

Când colegele ei de celulă au vrut s-o violeze a două oară, ea anticipase totul și le-a lovit foarte rău cu un obiect de fier. Acestea își doreau și mai tare răzbunarea, însă deținuta șefa hotărî s-o lase în pace pe Tracy, ba chiar s-o protejeze de oricine încerca să-i facă rău.

Pentru Tracy era o nouă viață în închisoare.

Toate femeile făceau muncă în folosul comunității, iar cele care lucrau la bucătărie erau cele mai câștigate, deoarece puteau gusta preparatele pentru paznicii închisorii. Gustul mâncării era total deosebit față de ce gustase Tracy până atunci.

Când protectoarea lui Tracy mai avea puțin până să iasă din închisoare, acesteia i se făcu frică și vru să evadeze cât mai repede.

A fost atenționată de către toată lumea că închisoarea este mult prea securizată ca să poată evada.

Tracy era bona fiicei directorului închisorii și ajunsese să se înțeleagă foarte bine cu Amy.

În ziua în care Tracy pregătise totul pentru o evadare mai ceva ca în filme, Amy avu un accident și căzu în lac.

Femeia a renunțat la tot pentru a salva copila de la înec și fu grațiată. Când era în sfârșit liberă, Tracy încercă să se reangajeze la bancă, dar în zadar.

Între timp își folosi toate capacitățile pentru a se răzbuna pe întregul clan de nenorociți care reușiseră nu numai să-i omoare mama, ci și să o priveze pe ea de libertate, înscenându-i furtul unui tablou și crima pe care nu a comis-o.

Era atât de inteligentă încât îi făcu pe cei mai puternici bărbați din țară să cedeze psihic  și să se certe între ei.

Văzând că nimeni n-o angajează sau că nu poate avea un loc de muncă stabil din cauza concepției oamenilor despre foștii pușcăriași, Tracy o luă pe căi greșite, dar avu succes. Dădu câteva spargeri semnificative, iar acolo unde era trimisă, Tracy nu lăsa nici o urmă.

Poliția credea că are de a face cu o întreagă bandă de hoațe, dar era una singură, inteligentă și frumoasă care știa cum să profite de aceste calități.

Ultima „misiune” a lui Tracy fu cea mai dificilă, căci se îmbolnăvise foarte rău.

Toată lumea aflase că ea era vinovată pentru haosul creat în mai multe țări, însă nimeni nu putea s-o acuze, fiindcă nu exista nici o dovadă împotriva ei.

Cu ajutorul lui Jeff, partenerul ei de jafuri, pe care la început îl detestă, iar de care ulterior se îndrăgosti, o ajută pe Tracy să însceneze un jaf și să pună polițiștii, dar mai ales pe nesuferitul de Daniel Cooper, pe o pistă falsă.

Daniel Cooper, investigator la Asociația Internațională de Asigurări și Protecție, era obsedat de Tracy Whitney, îi aducea aminte de mama lui pe care o iubise atât de mult și care a fost omorâtă în propria casă.

Își dorea cu orice preț ca Tracy să fie prinsă și băgată la închisoare, ca nimeni să nu se mai atingă de ea, era bolnav de gelozie.

După terminarea ultimei „excursii”, Jeff și Tracy, care acum erau bogați, hotărâră să renunțe la acesta viață aventuroasă și să plece împreună undeva departe, unde să se cunune și să-și întemeieze o familie.

Povestea este foarte captivantă, are un șir lung de întâmplări care lasă fiecare cititor cu sufletul la gură, este tristă, emoționantă și creativă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că autorul a descris femeia ca fiind inteligentă și frumoasă și cu toate că nu avea pe nimeni care s-o sprijine, a făcut față cu brio tuturor întâmplărilor. S-a ridicat de jos, a ajuns cineva și și-a refăcut viața ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22096

Publicat de la data mart. 2 2017. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 8:42
 

NNV
Parţial însorit
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
31°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:40 si 21:40 In zona : Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Rusănești, Tia Mare, Vădăstrița, Cilieni, Traian, Vișina, Obârșia, Scărișoara, Studina, Vlădila, Vișina Nouă, Vădastra, Grădinile; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice,averse ce vor cumula 25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 20:15 si 21:30 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Teiuș, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sântimbru, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești; Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 20-25 l/mp
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 05 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii relativ extinse instabilitate atmosferică accentuată Mesaj :   ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ           În după-amiaza zilei de duminică […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

 • 106.187 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team