Ultima ora
Publicat: luni, 16 octombrie 2017

Silvia Radu la Muzeul de Arta Constanta – VEZI VIDEO!

Expozitia Gradina cu ingeri a artistei Silvia Radu se desfasoara in perioada 4 – 27 octombrie 2017 in spatiile de la parterul Muzeului de Arta din Constanta. Este o expozitie cu caracter retrospectiv care cuprinde lucrari de sculptura, pictura si desen. Tema expozitiei este Romania cu peisaje minunate si oamenii care locuiesc pe aceste meleaguri. In acelasi timp este vorba despre o Romanie al carei trecut este plin de martiri, din Antichitate pana in perioada inchisorilor comuniste, martiri pe care artista i-a portetizat in numeroase desene. Intrand in expozitie descoperim in fiecare sala un inger care vegheaza, transformand totul intr-o gradina cu ingeri.

Spiritul nu se elibereaza prin rarefractie, prin salturi compozitionale, el sta au ras du sol, s-ar spune, ca un tremur secret, al ierbii si al florilor, umil ghemuite in desisul la care consimt in chip ferice. Nici nu exista sus si jos in aceasta viziune, totul e plin cu incantare, cu o bucurie a fiintei care nu se impiedica in zadarnice distinctii, in paupere segmentari. De fapt, sculptura, spumegand voios in alburile ghipsului si in culorile purtate de ingeri ca o panoplie, unifica si ea, paradoxal, vocile diversitatii, din creatia recenta a Silviei Radu. (Dan Haulica, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>