Ultimele titluri
Ultima Oră

SIMULACRUL DEMOCRAŢIEI (II) UNA SPUNEM ŞI ALTA GÂNDIM!!!

 
După ce, ca ţară şi naţiune ne-am găsit în sfârşit drumul   după 27 ani de la Revoluţia din Decembrie ’89 de plutire în ape tulburi, am reuşit să accedem în cadrul unor cluburi selecte ale unei societăţi capitaliste dezvoltate, respectiv NATO în 2003 şi UE în 2007, când am devenit membri cu drepturi depline dar, desigur, neintegraţi, am uitat ce ne trebuie sau ce ne lipseşte pentru a deveni   cu adevărat membri ai acestor entităţi internaţionale bogate, puternice şi serioase.
În ’89, am abolit comunismul şi dictatura şi am vrut capitalism, dar l-am făcut cu linia a treia şi a patra a foştilor comunişti şi a fostei Securităţi. Am vrut societate capitalistă şi am făcut-o cu arme, muniţie şi soldaţi comunişti şi a ieşit ce am văzut – un capitalism de junglă cu dorinţe şi opulenţă capitalistă dar atitudini de tip totalitar, brutal şi, de multe ori, cu forme empirice de românism.
        În acest sens, în anul 1996, am aderat ca ţară la onorata Curte Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), încercând să fim în consonanţă cu  dorinţa ţărilor civilizate ale Europei , în număr de 47, de a respecta drepturile fundamentale ale omului, consfinţite la 10 Decembrie 1948 prin Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi apoi prin Convenţia Europeană a Drepturilor Fundamentale ale Omului.
          Am primit şi apoi, vrând nevrând, am acceptat probabil, de atunci, din 1996 şi până în ziua de azi, sute de mii de condamnări, atâta timp cât, fără excepţie, în a treia săptămână a fiecărei luni, CEDO dă o condamnare României, pentru încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, ale unui cetăţean al acestui stat.
Ca să nu mai vorbim de faptul că, din cele 47 state ce au aderat la CEDO, România, cu o populaţie de numai 20 milioane , din care peste cinci milioane au emigrat deja, se află ori pe locul al doilea după Rusia, ori pe al treilea loc, după Rusia şi Turcia, ceea ce ne face să fim criticabili la capitolul „Respectarea drepturilor fundamentale ale omului”.
        Ne batem joc şi călcăm încă în picioare dreptul la proprietate, dreptul la un proces echitabil, echilibrul de arme în faţa justiţiei, dreptul la apărare, dreptul de a ţi se respecta drepturile, dreptul de a fi încarcerat în condiţii decente şi nu inumane, dreptul la sănătate, la viaţă, la libertate şi multe altele, care au fost încălcate de instituţiile statului pe bandă rulantă, ajungându-se la performanţa de a fi încălcate toate într-o formă sau alta.
           În România, toate guvernările care s-au perindat din acel Decembrie ’89, una au spus şi alta au făcut şi e de-ajuns să menţionez decizii care au zguduit ţara şi au arătat cât de farisei suntem, cât de mult eludăm legile , cât de mult ne interesează să-i respectăm pe cetăţenii propriei noastre patrii, precum condamnarea în cazul Revoluţiei din Decembrie ’89, condamnarea celor şase mineriade din ’90 până în ’95, decizia-pilot pentru proprietăţi şi decizia-pilot pentru condiţiile inumane din închisorile româneşti.
Aceste condamnări răsunătoare au fost şi sunt o pată neagră în istoria contemporană a acestui popor, indiferent dacă vrem sau nu.
          Continuăm să ignorăm toate semnalele naţionale şi cu-atât mai mult pe cele internaţionale, fără să realizăm că, de fapt, ne afundăm într-o prăpastie din care nu ştiu dacă vom mai putea să ieşim vreodată.
       Până nu o să avem o politică de sta bazată pe respectarea la sânge a drepturilor fundamentale ale omului, fără să ne minţim şi să le eludăm ori să le ignorăm cu bună ştiinţă, în bătaie de joc, nu cred că ne poate surâde şansa traiului prosper şi  a respectului demnităţii umane.
       În orice altă situaţie Statul român îşi bate joc de toţi cetăţenii ei, indiferent dacă sunt patrioţi, oneşti, corecţi şi loiali propriei lor ţări, fără să ceară decât să le fie respectată demnitatea şi drepturile fundamentale.
 
Florentin SCALETCHI
(Va urma)

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=88785

Posted by on Dec 18 2017. Filed under Florentin Scaletchi, Opinii. Comentarii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

24 ianuarie 2018, 1:37
 

E
Noros
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -1°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:14
Prognoza 25 ianuarie 2018
Zi
 

SV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NNE
Senin
-8°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 
O creație Gabfire themes