Ultima ora
Publicat: marți, 07 martie 2017

Sistemul american antirachetă THAAD, în Coreea de Sud

Armata americană a informat luni că a început să desfășoare sistemul antirachetă THAAD în Coreea de Sud, la câteva ore după ce Phenianul a anunțat noi teste cu rachete balistice, scrie AFP.

SUA și Coreea de Sud au încheiat în iulie un acord de instalare a sistemului antirachetă după o altă serie de teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

China, care susține că sistemul antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense — apărare finală la mare altitudine) va aduce atingere propriei sale securități și va spori riscurile de conflict în regiune, a decretat mai multe măsuri considerate în Coreea de Sud ca sancțiuni.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>