Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Sistemul cardurilor de producător şi de agent economic, funcţional în pieţele Sectorului 4

Din dispoziţia Primarului Cristian Popescu – Piedone, începând de joi, 9 ianuarie a.c., în pieţele Sectorului 4 vor deveni funcţionale cardurile electronice de producător şi agent economic.

La fel ca şi în cazul implementării sistemului de fiscalizare, şi această măsură reprezintă o premieră la nivelul administraţiei locale, înscriindu-se în preocuparea Edilului de a asigura un comerţ civilizat, practicat la standarde, în incinta centrelor agro – alimentare de pe raza Sectorului 4.

Aşadar, începând de mâine, producătorilor de fructe şi legume, cât şi de produse tradiţionale, care doresc să ocupe un loc în pieţele Progresul, Sudului şi Apărătorii Patriei, le va fi emis un card nominal. Odată introdus în scannerul special, acesta va oferi informaţii referitoare la zona reprezentată, suprafaţa cultivată şi primăria emitentă.

Prin Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, toate datele au fost stocate într-o bază electronică, gestionată şi permanent actualizată, prin colaborarea cu autorităţile locale emitente ale certificatelor de producători respective.

Pe lângă eficientizarea activităţii, măsura adoptată de Primarul Sectorului 4 vizează stimularea producătorilor autentici şi descurajarea intermediarilor care, de cele mai multe ori, majorau semnificativ preţul practicat de producători.

În ceea ce priveşte cardul de agent economic, acesta este destinat societăţilor, urmând ca, tot electronic, să comunice toate informaţiile despre situaţia juridică şi financiară a fiecărei societăţi în parte, în ceea ce priveşte relaţia contractuală a acesteia cu Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4.

Pentru o cât mai promptă şi corectă monitorizare, cardul va permite şi emiterea în timp real a somaţiilor, în situaţia în care ocupantul spaţiului comercial nu a achitat sau are restanţe la plata chiriei sau a taxelor aferente desfăşurării activităţii. Totodată, dacă discutăm de o recidivă, societăţii în culpă i se poate emite chiar şi o somaţie de reziliere a contractului.

Până în prezent, pentru cele 3 pieţe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 4 au fost emise 500 de carduri de producător şi agent economic.

“După ce în luna decembrie 2013, am inaugurat la etajul Pieţei Progresul o zonă special destinată producătorilor, iată că venim din nou în sprijinul acestora, dar şi al cumpărătorilor. Dacă unul dintre carduri se dovedeşte a fi un veritabil criteriu de selecţie, impunând autenticitatea ca vector unic pentru producători, celălalt simplifică semnificativ modul de lucru, oferind în timp real informaţii despre societăţile cu care Direcţia de Administrare a Pieţelor se află sub contract. Modernă, facilă, eficientă, implementarea sistemului de fiscalizare şi cel al cardurilor electronice ne apropie din ce în ce mai mult de conceptul <pieţe inteligente>, acesta fiind unul dintre principalele obiective fixate în planul dezvoltării Sectorului 4. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).  

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21220

Publicat de la data ian. 8 2014. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 12:51
 

NNE
Predominant înnourat
25°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

NE
Predominant însorit
32°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 09:00 si 10:00 In zona : Județul Arad: Arad, Vladimirescu, Vinga, Șagu, Fântânele, Livada, Felnac, Zădăreni, Frumușeni;Județul Timiş: Timișoara, Recaș, Buziaș, Deta, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Sânandrei, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel, Liebling, Racovița, Denta, Topolovățu Mare, Sacoșu Turcesc, Pișchia, […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

  • 106.259 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team