Ultima ora
Publicat: joi, 16 martie 2017

Sistemul de protecție civilă din România, audit din partea Comisiei Europene

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat joi, la Târgu Mureș, la finalul primului audit din țară efectuat de experți străini la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, că sistemul de protecție civilă din România va fi supus unui audit din partea Comisiei Europene.

„Există un audit care va fi făcut chiar la nivelul Comisiei Europene, care va fi făcut pe tot mecanismul, pe sistemul de protecție civilă din România, pe conceptul de protecție civilă. Urmează un astfel de audit să se facă în cursul acestui an sau în cursul anului viitor”, a spus dr. Arafat.

În privința auditului efectuat la ISU Mureș de experți din Marea Britanie, dr. Raed Arafat a subliniat că rezultatele finale ale evaluării vor fi cunoscute peste două săptămâni, atunci când echipa condusă de dr. Steve Worrall va prezenta un raport detaliat.

„Evaluarea este extrem de importantă, au făcut o prezentare scurtă, însă un raport detaliat va veni în două săptămâni, care va fi analizat și la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Orice evaluare care ne vine de la profesioniști, care sunt din afara sistemului și care mai găsesc câteva chestii ce trebuie îmbunătățite, este binevenită. De multe ori când lucrezi în sistem nu sesizezi anumite lucruri așa cum o face unul din afara sistemului dar care lucrează ca și tine în acest domeniu, dar în altă parte. Ei au o experiență mare în aceste audituri și aceste evaluări, mă bucur că s-a făcut și că cei din ISU Mureș au avut curajul de a se supune unei astfel de evaluări. Așteptăm rezultatul și sunt convins că va avea un impact pozitiv nu doar pe Mureș, ci și în țară”, a susținut Arafat.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>