Ultima ora
Publicat: duminică, 24 martie 2013

Soluţia pentru zonele rurale fără curent electric: biogazul obţinut din deşeuri

Cercetătorii de la Universitatea Murdoch promovează biogazul produs din deşeurile alimentare din jurul gospodăriilor, ca o sursă de energie regenerabilă pentru comunităţile rurale şi regionale, mai ales cele neconectate la reţeaua electrică.

Doctorul Jaya Nair spune că biogazul ar putea fi folosit pentru încălzire, gătit sau iluminat.

“Digestoarele anaerobe de mici dimensiuni ar putea fi atractive în mod special pentru regiunile care nu sunt conectate la reţeaua electrică şi ar fi mai ieftine decât un generator necesar pentru alimentarea unei întregi gospodării”, a spus aceasta.

“În comunităţile rurale, o familie obişnuită produce, în medie, două kilograme de deşeuri alimentare pe zi. Prin digestia anaerobă, aceasta ar putea echivala cu o oră şi jumătate şi până la două ore de încălzire. Estimăm că un digestor casnic ar putea acoperi aproximativ 20% din cerinţele totale de gaz pentru o gospodărie, iar utilizarea cea mai eficientă ar fi în cazul gătitului”.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>