Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 septembrie 2013

Sorin Oprescu vrea referendum în privinţa eutanasierii câinilor fără stăpân

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe organizate la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, că va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor fără stăpân şi va proceda „exact cum vrea populaţia” în privinţa acestora.

Voi proceda exact cum vor cetatenii, a declarat primarul Sorin Oprescu. Edilul a spus ca va fi doar o intrebare si se va raspunde cu da sau nu pentru o masura radicala, adica eutanasierea. Primarul a spus ca referendumul ar putea avea loc in ultima saptamana din septembrie sau prima din octombrie.

Referitor la copilasul cazut victima a nesimţirii autoritatilor, Sorin Oprescu a spus: „Ce să le spun? Vorbe? Nu m-am căţărat niciodată pe durerea cuiva. Îi iubesc aşa cum îi iubesc pe toţi cetăţenii. Am trei nepoţi, putea să fie unul dintre ei victima câinilor maidanezi. Ce să le spun? Iertaţi-ne pe toţi dacă puteţi!”, a declarat edilul Capitalei.

„Această problemă nu se poate rezolva decât prin unamitate. Trebuie să ne unim forţele ca să reusim. Am decis declanşarea imediată a unui referendum local pentru a afla opinia legată de eutanisiere. De mâine începe ancheta administrativă şi auditul pe ultimii 10 ani. Raportul va fi prezentat în 7 zile. Nimeni nu-şi doreşte să ajungă în situaţii tragice, dar am crezut că există şi altă cale, adică cea a legii de acum. Viaţa ne dovedeşte că nu este aşa. Dacă oamenii vor eutanasiere, aşa vor face şi vor modifica şi legea. Eu voi face exact ceea ce vor spune cetăţenii. Eu personal n-am să uit niciodată acest moment. (…) Am încercat toate metodele, am propus să nu mai lăsăm liberă adopţia. Conform legii vin şi îi adoptă şi apoi îi duc la loc înapoi. Am sterlizat încontinuu, cu o rată mai mică de prindere. Legea este pocită pentru că uitaţi-vă ce nenorociri se întâmplă”, a declarat Sorin Oprescu.

 

Întrebat dacă îşi va da demisia, Sorin Oprescu a spus : „De ce să-mi dau demisia? Sunteţi convinşi că vina îi aparţine lui Oprescu? Dacă aş şti că îl aduc înapoi pe acel copil, plec acum. Eu nu spun că funcţionează toate lucrurile perfect! 95% nu vor aceşti câini, dar 5% sunt mai vocali. Am trei nepoţi, putea să fie unul dintre ei!”, a spus edilul.
Sorin Oprescu, şi-a stăpânit cu greu emoţiile în timpul conferinţei de presă organizate pentru a vorbi despre cazul copilului de patru ani ucis de o haită de maidanezi luni, pe un teren din zona Parcului Tei.

Dragnea acuză ONG-urile de blocajele privind problema câinilor

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că vina blocajelor privind problema câinilor maidanezi o poartă ONG-urile care blochează mereu procedurile.

„În acelaşi timp, există foarte multe organizaţii nonguvernamentale ce blochează orice demers în care am putea găsi o soluţie prin care aceste animale să nu mai sperie oamenii, să nu mai omoare oameni sau copii. (…) Poate că este ceasul al 12-lea şi a venit momentul să avem curajul să facem o legislaţie pe care o doresc primarii şi prin care să poată fi protejaţi oamenii înainte de câini. De ani de zile se tot încearcă şi au fost tot felul de manifestări şi organizaţii nonguvernamentale care nu au avut sursa financiară pentru rezolvarea acestor situaţii. Trebuie adoptate soluţii extrem de serioase, care să se încheie cu un pachet de acţiuni, de măsuri şi eventual de acte normative”, a declarat Liviu Dragnea.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>