Ultima ora
Publicat: luni, 20 martie 2017

Sosuri: Ketchup – știi ce cumperi?

Săptămâna aceasta ne îndreptăm atenția, în călătoria noastră printre rafturile magzinelor, către sosuri. Alegerea de astăzi: Ketchup.

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Astfel, chiar dacă există produse cu un singur aditiv alimentar, putem cu ușurință identifica până la 9 e-uri într-un singur produs, printre care:

ATENTIE! Alimentele care conțin aditivii E202, E211, E260, E300, E466, E950, E955 sau E965 nu pot fi folosite în alimentația copiilor.

Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Tot la fel de important este continutul de carbohidrați, care poate depași 31g/100g sau conținutul de sare, care poate ajunge la 2,8g/100g.

Verificați înainte de achiziționarea produselor tip Ketchup:

  • termenul de valabilitate;
  • ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient);
  • conținutul de tomate (pasta, piure sau concentrat) să fie cât mai mare
  • aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.

Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip Ketchup:

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>