Ultima ora
Publicat: marți, 18 februarie 2014

Speciile de pești pe care NU trebuie să le consumi

Mercurul este metalul lichid care ingerat sau inhalat  provoaca furnicaturi si intepaturi la nivelul membrelor, dificultati de vorbire si auz, pierderea echilibrului, oboseala, tremuraturi, insomnie, iritabilitate, atrofie musculara, afectiuni renale, afectiuni ale tractului digestiv, dermatite, pierderi de memorie, stop respirator si deces. Așa cum scrie obiectiv.info, intoxicarea cu mercur se face de cele mai multe ori prin consumul de pește și fructe de mare. Dupa ce patrunde în apa, mercurul este transformat de bacterii in metil-mercur care este apoi consumat de plantele si animalele marine. O concentrație foarte mare de mercur se găsește în peştele spadă, rechin, macrou regal,  macrou spaniol și ton. Este recomandat să consumăm pesti mici, cu o durata de viata scurta si fitofagi. In general, pestele de apa dulce contine mai putin mercur decat cel de apa sarata, din acest punct de vedere fiind mai sigur pentru consum.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>