Ultima ora
Publicat: luni, 23 octombrie 2017

SPERANȚE: Probele tehnice pentru RO-ALERT, către sfârșitul acestui an

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, speră ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârșitul acestui an, proiectul aflându-se în faza de achiziție, urmând apoi să fie testat.

„Noi sperăm ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârșitul acestui an, pentru că aici suntem mai mulți actori. Actorul unu este Guvernul și partea noastră, actorul doi, sunt firmele de telefonie mobilă care trebuie să se adapteze să facă partea lor, după aceasta putem să intrăm în testări și, după testări, să vedem care sunt modalitățile de funcționare cele mai bune pentru că sistemul nu include un singur mecanism de alertare, va fi un sistem care va include și aplicația, și partea de sell broadcasting, va include poate conexiuni inclusiv la media, deci va fi un sistem mai complex”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Galați, într-o conferință de presă.

Secretarul de stat în MAI a precizat că, pe lângă sistemul RO-ALERT, există și aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), iar în curând și televiziunile vor putea emite avertizările emise de autorități.

„Este sistemul RO-ALERT cu care deja suntem pe linie dreaptă, pe partea de achizițe. După achiziție, pe partea de implementare sunt convins că echipele care lucrează și la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și la nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al DSU lucrează în ideea de a-l implementa cât mai rapid posibil și a intra în testări. Pe lângă asta, este aplicația departamentului care dă informații și tot pe partea de alertare. Pe lângă aceasta o să vedeți că va apărea TVR-ul care e prima televiziune ce va începe să emită avertizările noastre fie la nivelul crollului sau chiar prin întrerupere de emisiuni dacă este necesar și deja am stabilit acest lucru. Avem deja un acord semnat cu Antena 3, urmând să semnăm sper și cu alte televiziuni să facem același lucru, astea sunt parte din pregătiri”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat s-a aflat sâmbătă la Galați, unde a participat la activitățile dedicate împlinirii a zece ani de la înființarea serviciului SMURD Galați.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>