Published On: mie, Iul 5th, 2017

START ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU LOCALELE DIN ROMÂNIA

Share This
Tags
 
 

            Dacă nu ar fi trist, ar fi comic la ce vedem că se întâmplă pe scena politică românească, unde, pe lângă o mulţime de partide, unele vechi, dar şi altele noi, apărute ca ciupercile după ploaie, sunt prezenţi şi doi agenţi electorali : DNA şi DIICOT !!

                Nu-i aşa că e vesel ?
                Zicea cineva, cândva : Ce ţară minunată, păcat că e populată !
                Avem candidaţi pentru posturile de primari tot felul de persoane şi personalităţi, dar şi infractori, oameni suspecţi pentru fapte de corupţie, candidaţi care provin din diverse pături sociale, cu pregătiri diferite, de la tractorişti la profesori universitari, foşti miniştri, academicieni, preoţi, ingineri, profesori, avocaţi ori simpli funcţionari. Mulţi dintre cei care candidează sunt deja primari cu unul, două, trei şi chiar patru mandate, de parcă ar fi de neînlocuit, aleşi pe viaţă.
                Se votează într-un singur tur, după ce Curtea Constituţională a pecetluit se pare definitiv acest lucru, spre disperarea noului partid-hibrid liberal, de fapt a liberalilor proveniţi din istoricul Partid Naţional Liberal şi din PDL-ul lui Băse’, aceştia din urmă revopsiţi şi rebrenduiţi, adică tocmai aceia care ne-au distrus vieţile, ne-au amputat salariile, şi-au bătut joc de noi în cele mai odioase forme, au călcat pe această naţiune precum pe cadavre, avându-l în frunte pe sinistrul şi probabil cel mai cinic şi prost Preşedinte al României din toate timpurile, Băsescu Traian !
                S-au amestecat într-o devălmăşie fără seamăn tot felul de indivizi care nu au nimic comun cu serviciul pentru comunitatea sau cetatea pe care doresc să o conducă.
Sigur nu candidează cu intenţia sinceră de a fi în slujba cetăţeanului, de a face o administraţie flexibilă, performantă şi predictibilă, ci doar pentru interese meschine de familie şi de partid. Rup, în numele comunităţii, cămăşile pe de ei, oferă pervers daruri şi promisiuni de care uită imediat ce sunt aleşi. Ei mizează, în marea lor majoritate, pe faptul că memoria alegătorilor suferă, e scurtă, că îi pot momi pe votanţi cu orice, oferindu-le spectacole, mici la grătar şi multă bere, punându-i să plătească aceste pomeni electorale pe tot felul de apropiaţi, cărora ulterior le garantează că vor primi contracte bănoase cu primăria, case sau terenuri, că vorba aia, nu dau de la ei din buzunar.
Odată validaţi de Biroul Electoral Central, până vor fi aleşi, sunt cei mai buni oameni, îi pui la rană, vorbesc cu şomerii, cu persoanele cu dizabilităţi, acordă interviuri, fac declaraţii, promit în dreapta şi în stânga toate nebuniile din lume, se urcă pe tractor şi pe semănătoare, beau cu oricine, stau de vorbă cu toţi bătrânii comunităţii, bat drumul Bisericii deşi nu fac acest lucru în mod uzual, acceptă critici, injurii şi oprobiul public, doar-doar vor ajunge la banii primăriei, buni şi pentru ei la o adică.
S-au înhămat în lupta pentru primării chiar şi foşti consilieri prezidenţiali, foşti miniştri,
deputaţi şi senatori, care au ajuns la concluzia, deloc neadevărată, că o primărie oferă mai multe oportunităţi decât orice altă demnitate publică. Aceştia, de când se ştiu, au trăit numai din bani publici şi şpăgile aferente funcţiei. Deşi au stat la beciul domnesc cu lunile, sunt unii care nu au bunul simţ să renunţe de a mai candida pentru un nou mandat, chiar dacă li s-a făcut dovada că au deturnat  fonduri de la primărie, că au comis acte de corupţie şi de abuz în serviciu. Probabil că ei candidează fie pentru a bloca multe alte fapte de corupţie şi de fraude făcute în mandatele anterioare, fie pentru a-şi continua matrapazlâcurile pe care le-au gestionat în cârdăşie cu tot felul de indivizi dispuşi să facă averi prin orice metode, mai mult sau mai puţin ortodoxe. Cu asemenea pramatii, cărora bunul simţ le-a dispărut de mult, putem spune încă de acum adio la drumuri şi şosele civilizate, şcoli şi grădiniţe, spitale, canalizări, racordări la apă, energie şi gaze etc.
Ăştia sunt cei care ne vor votul pentru a ne mai demonstra încă o dată cât de naivi şi proşti putem fi !!
Să nu uităm, totuşi, că trăim în ţara unde se mimează democraţia, iar regulile ei trebuie respectate de proştii naţiunii, nu de aceşti indivizi puşi pe căpătuială şi parvenire, viitori mici dictatori ai comunităţii pe care vor să o stăpânească, nu să o administreze, comunitate pentru „binele” căreia în compania electorală sunt în stare să facă orice promisiune şi orice compromis !
Vă doresc succes, domnilor candidaţi !
 
 
Florentin SCALEŢCHI
 
Va urma

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version