Ultima ora
Publicat: marți, 07 ianuarie 2014

Statisticile Facebook despre migraţia globală

Migrațiile pe scară largă reprezintă o parte importantă a istoriei umane. Indiferent dacă acestea rezultă din economie, războaie, dezastre naturale, imperative culturale sau politicilor de stat, fluxurile mondiale de ființe umane sunt foarte complexe și extrem de dificil de măsurat.

Însă, Facebook a devenit un indicator al migraţiei globale, datele furnizate de persoanele care au cont pe această reţea de socializare arătând că Lagos, Istanbul şi Londra se află printre oraşele preferate de oameni pentru schimbarea domiciliului.

În acest raport oferit de cei de la Facebook, atenția a fost îndreptată spre un anumit tip de migrație, mai exact “migrația coordonată“. Experţii care cercetează datele colectate de reţeaua Facebook, au dezvăluit cele zece oraşe care prezintă fenomenul de “migraţie coordonată” – sau mişcarea unui mare număr de oameni dintr-un loc în altul.

Destinaţiile principale au fost descoperite, la nivel global, în ţări aflate în curs de urbanizare rapidă. În aceste regiuni, cel puţin 20% din populaţia unui oraş s-a mutat în alt oraş.

Detalii pe comunicarepr.ro

Ciprian STOIAN

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>