Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Statul român, DATOR VÂNDUT fraţilor MICULA!

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au câştigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul intentat statului român şi vor primi circa 376 milioane lei, plus penalităţi.

Reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice au declarat că se intenţionează compensarea sumei câştigată de fraţii Micula cu datoriile la buget pe care le are firma deţinută de aceştia.

„Dacă domnii de la Finanţe spun că vor acoperi datoriile cu banii ăştia, înseamnă că ştiu ei mai bine. Eu ştiu că nu avem datorii atât de mari, iar datoriile pe care le avem nu sunt din vina noastră, ci din cauza contextului economic”, a declarat Ioan Micula, conform RomaniaLibera.

Ioan Micula a angajat firmele internaţionale de avocatură, King & Spalding şi Schönherr, Viorel Micula a angahat firmele Shearman & Sterling şi Dragne & Asociaţii, cu avocaţii Stelian Garofil şi Andreia-Oana Dumitrescu. Iniţial, Viorel Micula a fost reprezentat de avocaţii Gheorghe Muşat, Luminiţa Popa și Gelu Maravela.

Statul român a fost reprezentat de Adriana Gaşpar, Ana Diculescu-Şova şi Manuela Nestor de la NNDKP, Ciprian Badea şi Bogdan Mirghiş.

Tribunalul arbitral a fost format din următorii arbitri: Laurent Lévy (de origine braziliană/elveţiană), Stanimir A. Alexandrov (de origine bulgară), desemnat de fraţii Micula şi Georges Abi-Saab (de origine egipteană), desemnat de România.

Statul a raportat instanţei că a avut cheltuieli legale în valoare totală de 11,5 milioane de euro, iar reclamanţii au raportat costuri de 18,4 milioane de euro. Tribunalul a stabilit că cele două părţi vor împărţi cheltuielile de judecată în mod egal.

Sursă: Ziarul Financiar.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>