Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Stimabililor, ţara NU SE GUVERNEAZĂ de la tembelizor! – George LUCIAN

Asistăm, doamnelor şi domnilor, la un nou episod din grotesca şaradă a războiului politic mioritic. O bătălie care, fie vorba între noi, nu are nicio finalitate benefică pentru vreuna dintre taberele implicate. Mai tristă este modalitatea aleasă de combatanţi pentru a-şi impune punctele de vedere. Au mai vorbit şi alţii de-a lungul timpului despre ea şi de fiecare dată, indiferent cine a făcut-o, a fost asemeni unui urlet în pustiu.
Aleşii neamului nu vor nici în ruptul capului, darămite în al 12-lea ceas, să priceapă că ţara trebuie guvernată. Ei zic că o fac. Realitatea demonstrează contrariul. Seară de seară, de parcă dau examen la actorie, care mai de care dintre politicieni se înghesuie să apară pe sticlă. Vin în faţa camerelor de luat vederi pentru a se împăuna cu cine ştie ce mare mică grozăvie elucubrată de sinapsele rămase în viaţă.

Mai nou, România, de altfel o naţie arhicunoscută pentru spiritul său mereu creator de surprinzător, a brevetat un nou mod de guvernare. Unul care se face prin bileţele de „dragoste” trimise cu bezele şi ocheade prin intermediul tembeliziunilor. Pâine şi circ din care pierde clasa politică, pe de o parte, societatea, de cealaltă parte, dar cu un mare câştigător: media, în special cea vizuală care cu o investiţie minimă la nivel logistic, poate să îşi umple lejer buzunarele pe scandalul dus între adversarii scenei sociale.

La final, ca un mic reminder: cine urla şi îşi umfla bojocii în urmă cu doi ani dându-şi pumni în piept şi acuzând puterea că stă mai mult prin platourile de televiziune în timp ce ţara suferă? Nu cumva taman cei care deţin frâiele guvernării? Veţi sări de fund în sus şi veţi replica: Băsescu e de vină! Serios??? Ce îi ţine în loc pe cei din Palatul Victoria să îşi ducă la îndeplinire acţiunile (deja s-au vasalizat economic „agenturilor” străine, pe care, pe când erau în opoziţie, le spurcau de mama focului), în contextul în care l-au cam izolat pe marinerul ţării? Totul nu este altceva decât simplu praf aruncat în ochii prostimii care stă gură-cască şi priveşte cum se înjură unii pe alţii, uitând că toţi nu sunt altceva decât produsul eşaloanelor inferioare ale vechilor structuri PCR, UTC şamd.

Ia luaţi de reflectaţi!

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>