Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Studenții pornesc în căutarea celor mai buni profesori din România

Publicat: marți, 18 februarie 2014

Studenții din România sunt invitați în perioada 17 Februarie – 23 Martie să își nominalizeze profesorii preferați la Gala Profesorului Bologna care se va desfășura anul acesta în perioada 9-11 Mai, la București și care este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Nominalizările pot fi făcute accesând platforma www.profitari.ro !

Îi premiem pe ,,Marii profesori care ne inspiră”

Gala Profesorului Bologna, desfășurată sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspiră” și ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție, este singura inițiativă din România menită să omagieze și să răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi, reprezentând modele de bună practică în ceea ce privește adaptarea la reformele aduse de Procesul Bologna. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, gala își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de ,,Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze perfomanța didactică a profesorilor lor.
Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este îmbunatățirea sistemului de învățământ superior din România” prin premierea și promovarea acelor profesori care formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți iar baza activității lor o constituie ,,învățământul centrat pe student”.

Cine sunt ,,profii tari”?

Profesorul Bologna sau ,,Proful tare” este orice dascăl care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea și ușurința cu care se lasa inteles, prin darul oratoriei si rabdare. Mai presus de orice, ,,proful tare” conștientizează responsabilitatea pe care și-a asumat-o și inspiră încredere, motivând studenții să devină adevarați profesioniști în domeniul pe care il aleg.
Pe parcursul tuturor edițiilor au fost premiate peste 350 de cadre didactice și s-a creat astfel o adevărată comunitate a profesorilor Bologna. Pentru această ediție, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre învățământul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.

Studenții își pot nominaliza profesorii în perioada 17 Februarie – 23 Martie urmând ca până în data de 4 Aprilie profesorii să fie evaluați de către comisii alcătuite din studenți evaluatori special pregătiți în acest sens, iar decernarea titlurilor de ,,Profesor Bologna” va avea loc în cadrul unei gale festive.

Ediția de anul acesta este organizată de ANOSR în parteneriat cu Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune – București (ASCIG) și Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică – București (SiSC).

”Azi dăm startul unui demers care nouă ni se pare mai mult decât necesar pentru societatea zilelor noastre: restabilirea scalei de valori promovate de mass-media și scoaterea la lumină a modelelor autentice de personalități care influențează în mod pozitiv tânăra generație. Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională care îi premiază pe profesorii care au reușit să se adapteze reformelor sistemului de învățământ superior și au ținut pasul cu evoluția metodelor de predare. Acest demers dorește să creioneze în rândul comunității academice modelul de profesor pe care toți studenții îl caută și apreciază și spre care toate care toate cadrele didactice ar trebui să tindă. Drum adaptării complete a universităților din România la reformele Procesului Bologna este unul anevoios, însă modelele de bună practică trebuie încurajate și promovate, demersul nostru reprezentând încă o cărămidă pusă în construirea universității românești adaptată la contextul european și la nevoile studenților” – Cristi Popescu, Vicepreședinte Educațional ANOSR.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23950

Publicat de la data feb. 18 2014. Categorii ACTUALITATE, STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 15:20
 

N
Soare
31°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.932 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team